Suriye'de iç savaş

Esed'den geçiş süreci yorumu: Mümkün değil

Viyana'da kararlaştırılan "somut takvime bağlı" geçiş sürecine Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'den ilk açıklama geldi. Esed, muhaliflerin elinde toprak olduğu sürece "takvime bağlı" geçiş sürecinden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

Esed, muhaliflerin elinde toprak olduğu sürece belli bir takvime bağlı ve sonunda bir seçim olan geçici süreçten bahsetmek mümkün olmadığını söyledi. [Fotoğraf: AA- arşiv]

suriye devlet başkanı beşşar esed, suriye krizine çözüm için bir araya gelen ülkelerin viyana'da kararlaştırdığı "somut takvime bağlı geçiş süreci" planı hakkında ilk kez konuştu. esed, muhaliflerin elinde toprak olduğu sürece belli bir takvime bağlı ve sonunda bir seçim olan geçiş sürecinden bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.

italya’nın resmi devlet televizyonuna (rai) konuşan esed, “söz konusu takvimden, terörü geriletmeye başladığımız zaman bahsedebiliriz. teröristler suriye’de bazı bölgeleri kontrol etmeye devam ettiği sürece siyasi yollarla hiçbir şey elde edemezler” dedi.

işid’in doğuranın batılı ülkeler olduğunu da savunan esed, “farklı yollarla teröre destek sağlayan batı’nın politikası, suudi arabistan, katar ve türkiye’nin de desteğiyle işid, suriye’de planladığı saldırıları fransa’da düzenleyebilir bir hale geldi” şeklinde konuştu.

kaynak: rai

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;