Gülen örgütü soruşturmaları

Eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri yeniden tutuklandı

Gülen örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Özdaban, savcılığın itirazı üzerine tekrar tutuklandı.

eski cumhurbaşkanlığı başyaveri kurmay albay bekir furkan özdaban, gülen örgütü soruşturması kapsamında 7 albayla birlikte 16 ocak'ta kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti'nde jandarma tarafından gözaltına alınmış ve ankara'ya getirilmişti.

hâkimlikçe sorgulanan özdaban ve beraberindekiler, yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. ankara cumhuriyet başsavcılığı, özdaban'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına itiraz etmişti.

itiraz üzerine gözaltına alınarak ankara adliyesi'ne götürülen özdaban, ankara 1. sulh ceza hâkimliği tarafından sorgulandı. özdaban'ın tutuklanmasına karar verildi.

özdaban, 11. cumhurbaşkanı abdullah gül döneminde başyaverlik görevi yaparken, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'ın da kısa süre başyaverliğini yapmıştı.

12 ağustos 2015'te cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle başyaverlik görevini özdaban'dan devralan ali yazıcı ise halen tutuklu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;