Gülen örgütü soruşturmaları

Eski emniyet müdürü tutuklandı

Ankara merkezli usulsüz dinleme soruşturmasında eski Bitlis emniyet müdürü Sadettin Akgüç tutuklandı. Soruşturma kapsamında 7 şüpheli ise hâlâ firari.

Konular: Türkiye

hakkında gözaltı kararı bulunan akgüç, akşam saatlerinde avukatıyla birlikte adliyeye giderek teslim oldu. soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı alparslan karabay, akgüç'ü tutuklanması talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk etti. ankara 5. sulh ceza hâkimliği akgüç'ün tutuklanmasına karar verdi.

soruşturma kapsamında 7 şüpheli ise hâlâ firari.

soruşturmanın geçmişi

ankara merkezli usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 11 mayıs'ta 16 ilde 34 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. bunlardan 14'ü tutuklanmış, 10 kişi adli kontrol şartıyla salıverilmiş, iki kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılmış, sekiz kişi ise bulunamamıştı.

şüpheliler, başta siyasiler olmak üzere cumhurbaşkanlığı danışmanları, gazeteciler, hâkimler ve işadamlarının da aralarında olduğu 48 kişiyi, dosyalara farklı isimlerle dahil ederek dinlemekten; "suç işlemek için kurulan örgütü üye olmak", "belgede sahtecilik", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme ve saklama", "özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" ile suçlanıyor. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;