İsrail

Eski İsrail başbakanına hapis

Eski İsrail başbakanı Ehud Olmert, ABD’li bir işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Olmert geçen sene de başka bir rüşvet davasında 6 yıl hapis cezası almıştı.

Konular: İsrail, Ortadoğu
Olmert yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmişti [Fotoğraf: AP ARŞİV]

daha önce yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çarptırılan eski israil başbakanı ehud olmert, abd’li bir işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle 8 ay daha hapis cezası aldı. olmert’in yardımcısının, onun abd’li bir işadamından para dolu zarfları kabul ettiğini söylemesi üzere mart ayında kudüs mahkemesi, olmert’i ‘dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmaktan’ suçlu bulmuştu. olmert'in cezası ise bugün açıklandı.

mahkeme olmert’in 1993-2002 yılları arasında new yorklu işadamı morris talansky’den 153 bin dolar aldığını belirtti.

2012 yılında aynı davadan beraat alan olmert’in avukatları karara itiraz edeceklerini açıkladı.

olmert 2014 mayısı'nda karara bağlanan ayrı bir davada 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. eski başbakan, kudüs büyükşehir belediyesi'ndeki başkanlık döneminde kudüs’te bir gayrimenkul anlaşmasında 160 bin dolarlık rüşvet aldığı gerekçesiyle suçlu bulunmuştu. olmert aldığı hükme itiraz ederek söz konusu davayı temyiz mahkemesi'ne taşımıştı.

eski başbakan her iki davada da suçsuz olduğunu iddia etmişti.

yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmişti

olmert 2006-2009 yılları arasında israil’de başbakanlık yapmıştı.

yolsuzluk iddiaları üzerine olmert, 2008 yılında istifa etmişti ve böylelikle filistin yönetimi ile varmak istediği barış anlaşması rafa kaldırılmıştı. olmert 2009 yılında yeni bir hükümet göreve gelene kadar görevini yürütmeye devam etmişti.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;