Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu

Etiler Polis Okulu kapatıldı

Etiler Polis Okulu'nun kapatılması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Okul arazisinin AVM-Rezidans projesi için bir şirkete düşük bedelle ve ihalesiz olarak verildiği öne sürülmüştü.

Konular: Türkiye
Emniyet Müdürlüğü bünyesine her yıl yaklaşık 11 bin yeni polis katılıyor. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

polis akademisi başkanlığı'na bağlı istanbul etiler polis meslek yüksek okulu'nun kapatılmasına dair bakanlar kurulu kararı, resmi gazete'de yayımlandı.

karara göre, okulun kapatılmasına, içişleri bakanlığı'nın yazısı üzerine, bakanlar kurulu tarafından 22 eylül 2014'te karar verildi.

arazi hakkında iddialar

etiler polis meslek yüksek okulu arazisine yapılacak avm-rezidans projesi, 17 aralık operasyonunun da ana soruşturma konularından biriydi.

etiler polis meslek yüksek okulu, arazisiyle birlikte polis lojmanı yapılması karşılığında, içişleri bakanlığı ve istanbul büyükşehir belediyesi arasında imzalanan protokolle istanbul büyükşehir belediyesi’ne devredilmişti. 

arazi belediyeye devredildikten sonra kiptaş tarafından bosphorus 360 adlı şirkete ihalesiz olarak verildiği iddia edilmişti. arsanın gerçek değerinin 1 milyar dolar olmasına rağmen 460 milyon liraya bu şirkete verildiği öne sürülüyordu.

ancak istanbul büyükşehir belediye başkanı kadir topbaş'tan önce firma da söz konusu iddiayı reddetmişti. 

kaynak: al jazeera ve anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;