Hava Durumu

Etkisini artıracak

Meteoroloji, kar yağışının Pazartesi öğle saatlerinde etkisini artıracağını açıkladı. THY, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan seferlerini saat 18.00'e kadar durdurdu. İstanbul dâhil birçok kentte eğitime de ara verildi.

[Fotoğraf: AA]

meteoroloji genel müdürlüğü, istanbul'da kar yağışının öğle saatlerinde etkisini artıracağını açıkladı. duyuruda, "istanbul'da halen aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının, bugün (pazartesi) öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak gece saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. mevcut kar örtüsü üzerine güney kıyılarda 5 cm, iç ve kuzey kesimlerde 10-15 cm arasında ek örtü oluşturması beklenen kar yağışlarının oluşturabileceği; ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

istanbul valisi vasip şahin twitter hesabından, "kar yağışı nedeniyle bugün (pazartesi) ilimiz kamu kurum ve kuruluşlarında mesai 15:30'a çekilmiştir" duyurusunu paylaştı.

istanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle tırların trafiğe çıkması valilik kararıyla yasaklandı.

havada sefer iptalleri

istanbul'da etkili olan kar yağışı, hava trafiğinde aksamalara neden oluyor.

türk hava yolları (thy) genel müdürü bilal ekşi, olumsuz hava koşulları nedeniyle saat 18.00'e kadar, atatürk havalimanından seferleri durdurduklarını bildirdi. ekşi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüş şartlarının düzelmesi durumunda, seferlerin havalimanının kapasitesi çerçevesinde yapılmaya çalışılacağını belirtti.

türk hava yolları daha önce de atatürk ve sabiha gökçen havalimanlarından yapılacak 277 iç ve dış hat seferinin iptal edildiğini duyurmuştu. thy'nin resmi internet sitesinde iptallerle ilgili, "9 ocak 2017'de istanbul atatürk ve sabiha gökçen meydanlarında beklenen meteorolojik hadise (kar yağışı-buzlanma-kuvvetli rüzgâr) nedeniyle seferlerimiz iptal edilmiştir. yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz" açıklaması yer aldı. 

olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşu ertelenen ya da iptal edilen yolcuların atatürk ve sabiha gökçen havalimanlarındaki bekleyişi sürüyor.

pistlerdeki kar küreme ve temizleme çalışmaları aralıksız sürüyor.

vapur seferleri iptal, boğaz kapatıldı

[Fotoğraf: DHA]

yoğun kar yağışı nedeniyle sadece kara ve hava değil deniz trafiği de olumsuz etkileniyor. şehir hatları ile istanbul deniz otobüsleri (ido) seferlerinde iptaller var. istanbul boğazı ise çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı.

şehir hatları'ndan yapılan açıklamada, "eminönü-kadıköy, beşiktaş-kadıköy ve eminönü-üsküdar seferlerimiz hava muhalefeti nedeniyle yapılamamaktadır" denildi.

kıyı emniyeti genel müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada da, istanbul boğazı'nda kısıtlı görüş nedeniyle gemi geçişlerinin gece çift yönlü askıya alındığı belirtildi.

ido ise iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüslerini şöyle açıkladı:

  • 08:10 beşiktaş-kadıköy-yenikapı-bursa deniz otobüsü
  • 08:30 bursa-yenikapı-kadıköy-beşiktaş deniz otobüsü
  • 08:30 armutlu-armutlu tk-yenikapı-kadıköy deniz otobüsü
  • 09:30 beşiktaş-kadıköy-yenikapı-bursa deniz otobüsü
  • 10:05 bandırma-yenikapı-bostancı deniz otobüsü
  • 10:30 bursa-yenikapı-kadıköy deniz otobüsü
  • 11:30 beşiktaş-kadıköy-yenikapı-bursa deniz otobüsü

 

eğitime kar engeli

[Fotoğraf: AA]

istanbul valisi vasip şahin açıklamayı twitter hesabından yaptı. vali, "ilimizde zaman zaman devam eden kar yağışı ve yoğun buzlanma nedeniyle eğitim-öğretime yarın (pazartesi) 1 gün süreyle ara verilmiştir" yazdı.

valiliğin internet sitesinde ise şu açıklama yer aldı:

"kar yağışının neticesinde kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara cadde ve sokaklarda araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine, 9 ocak pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür."

ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personellerle hamile çalışanların da idari izinli sayılacağı aktarıldı.

bursa, zonguldak, yalova, bandırma, manyas, tokat, kocaeli, edirne, tekirdağ, kırklareli ve nevşehir'de de okullar bir gün tatil. çanakkale'de kent merkeziyle 8 ilçede okullar pazartesi tatil edildi. gelibolu'da ise eğitime 2 gün ara verildi. samsun'un da 5 ilçesinde okullar 1 gün tatil.

marmara üniversitesi de pazartesi günkü sınavları erteledi. üniversitenin twitter hesabından yapılan açıklamada, "9 ocak pazartesi günü yapılacak olan sınavlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle birimlerin belirleyeceği ileri bir tarihe kadar ertelenmiştir" denildi.

kaynak: aa, dha, twitter

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;