Futbol

Eto’o milli takımı bıraktı

Kamerun formasıyla en çok gol atan isim olan Samuel Eto’o, milli takımdan emekli olduğunu açıkladı.

Konular: Spor
Eto'o Chelsea'den önce Anzhi'de oynuyordu. [Getty Images]

samuel eto’o dört kez afrika’da yılın futbolcusu seçilmişti. everton ile yakın zamanda sözleşme imzalayan 33 yaşındaki golcü, ilk kez 15 yaşındayken milli formayı giymişti. eto'o kamerun ile çıktığı 118 maçta 56 gol attı.

emeklilik haberini facebook’tan duyuran eto’o ”milli takım kariyerime kesinlikle son veriyorum. bu konuda özellikle bütün afrikalılara, tüm dünyada beni koşulsuz destekleyenlere çok teşekkür ediyorum ” dedi.

eto’o kamerun formasıyla dört kez dünya kupası’nda mücadele etti. 2000 ve 2002’de afrika uluslar kupası’nı kazanan tecrübeli golcü 2000’de olimpiyat altın madalyası sahibi oldu.

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;