2020 Avrupa Futbol Şampiyonası

Euro 2020 final maçı Wembley'de

UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve final maçının Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanacağını açıkladı.

Konular: Spor, Futbol
Euro 2020'ye 13 şehir ev sahipliği yapacak. [Fotoğraf: Reuters]

uefa, isviçre'nin cenevre kentinde yapılan toplantının ardından bu kararı duyurdu. wembley stadı, final için almanya'daki allianz arena ile çekişiyordu.

euro 2020'ye ev sahipliği yapacak tüm şehirler de belli oldu: londra, münih, bakü, saint petersburg, roma, kopenhag, amsterdam, dublin, bilbao, budapeşte, brüksel, bükreş ve glasgow.

son 16 turu da dahil grup maçları; kopenhag, amsterdam, bükreş, dublin, bilbao, budapeşte, brüksel ve glasgow'da, çeyrek final maçları ise bakü, münih, roma ve saint petersburg'da oynanacak. 

euro 2020, turnuvanın 60'ıncı yılına özel ilk kez avrupa kıtasındaki 13 ayrı kentte düzenlenecek.

uefa tarihinde bir turnuva ilk kez bu kadar farklı ülkede oynanacak. avrupa futbol şampiyonası'na şu ana kadar en fazla iki ülke birden ev sahipliği yapmış, turnuva 2008'de avusturya - isviçre, 2012'de de polonya - ukrayna'da düzenlenmişti.

2024'te turnuva yine tek ülkede boy gösterecek.

türkiye'nin de içinde yer aldığı, adaylıktan çekilen 13 ülke ise şunlardı: ermenistan, hırvatistan, çek cumhuriyeti, finlandiya, fransa, yunanistan, kazakistan, polonya, portekiz, sırbistan, isviçre ve ukrayna.

türkiye futbol federasyonu "türkiye böyle bir turnuvayı stadyumları, iletişim altyapısı, seyahat ve konaklama olanakları ve bunların da üzerinde futbol sevgisiyle tek başına yapabilecek bir ülke konumundadır. yönetim kurulumuz bu nedenle bugün uefa euro 2020 yarı final ve final müsabakalarına talip olmama kararı almıştır" açıklamasını yaparak adaylıktan çekilmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;