Euroleague

Euroleague'de 2 Türk takımı olacak

Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, gelecek yıl Euroleague'de 2 Türk takımının olacağını ifade etti. Bu sene Euroleague'de 4 Türk takımı var.

Konular: Spor, Basketbol

bertomeu "bu yıl 4, gelecek yıl ise 2 türk takımının yer alacağı en başından belliydi. iki önemli ve başarılı  takımı gelecek sene euroleague'de olacak. yeni sistemde türkiye'den nasıl daha fazla takıma yer verebiliriz diye çalışıyoruz. eurocup'tan mı gelecek yoksa ulusal ligden mi bu tartışmaya açık bir konu. bu tartışmayı da gelecek sene yapacağız. fenerbahçe ve anadolu efes en başarılı takımlar. basketbol gelişmeye devam ediyor türkiye'de. 2000'de yunanistan'dan 4 takım vardı. şimdi 2 takım var. ligi büyüyen ve gelişen basketbola göre hareket ediyoruz. basketbolu her ülkeye yaymaya çalışıyoruz" dedi. 

euroleague ceo'su bu yıl ilk kez uygulanan yeni format hakkında da "herkes zor olacağını biliyordu. hepimiz yeni sisteme alışmaya çalışıyoruz. daha çok kişiye ulaşmayı başardık" ifadesini kullandı. 

bu sene euroleague'de 4 türk takımı mücadele ediyor: anadolu efes, fenerbahçe, galatasaray ve darüşşafaka doğuş.

dörtlü final'in bu sezon istanbul'da yapılacağını vurgulayan bertomeu "istanbul'da olmak evde olmak gibi. 4 takım burada olacağı için değil, gerçekten evde olduğumuz gibi hissettiğim için bunu söylüyorum. türkiye gerçekten basketbolu seven bir ülke. türkiye’nin basketbolda ne kadar geliştiğini geçtiğimiz yıllarda da gördük. bu yıl sizlere özellikle dörtlü final için sunacağımız bazı yenilikler var. çok güzel bir şehir burası. yeni bir tasarımımız var. lig yeniden tasarlandı. euroleague yeni bir konseptle karşınızda. bunu da tanıtmak istiyoruz. lig yeni bir kimlik kazanıyor. yeni konseptle sporu ve eğlenceyi birbirine katıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;