Euroleague

Euroleague'de hedef üçte üç

Üçüncü hafta maçında Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ı konuk ederken, Fenerbahçe Ülker deplasmada, Panathinaikos karşısına çıkacak. İki takımın da hedefi liderliklerini sürdürmek.

Konular: Basketbol
Efes ve Fenerbahçe Ülker gruplarında lider durumda bulunuyor. [Fotoğraf: AA]

euroleague'de perşembe günü üç grupta altı maç oynanacak. günün ilk maçı a grubu'nda 18:00'da unics kazan ile dinamo sassari arasında.

a grubu'nda yer alan türk ekibi anadolu efes ise litvanya ekibi zalgiris kaunas'ı konuk edecek. abdi ipekçi spor salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 19.30'da başlayacak.

grupta oynadığı ilk iki maçı kazanan efes, bu maçı da kazanarak liderliğini sürdürmek istiyor. zalgiris'in ise iki maç sonunda bir galibiyeti bulunuyor.

lacivert beyazlılar, ilk maçında evinde rusya'nın unics kazan takımını 82-76, ikinci maçında da deplasmanda italya'nın dinamo banco di sardegna ekibini 82-75 mağlup etmişti.

anadolu efes başantrenörü dusan ivkovic, karşılaşmaya çok iyi hazırlanmaları gerektiğini dile getirdi.

tecrübeli antrenör, zalgiris kaunas karşılaşmasının altı gün içinde oynayacakları üçüncü maç olacağını vurgulayarak, "zalgiris kaunas, anadolu efes gibi genç ve yetenekli oyuncuları ile avrupa ligi'nin en pozitif takımlarından biri. ilk hafta real madrid'e kaybettiler ama maçın ilk yarısını kontrol altında tuttular. ikinci haftada ise nizhny novgorod karşısında rahat bir galibiyet elde ettiler. bu maça çok iyi hazırlanmalıyız. lasme'nin belinde bir problem var, saric'in de tofaş maçında ayak bileği burkuldu. sağlık ekibimiz oyuncularımız için çok yoğun bir çalışma içinde. çok zorlu geçen bir haftadayız" değerlendirmesinde bulundu.

fenerbahçe yunanistan deplasmanında

c grubu'nda yer alan fenerbahçe ülker deplasmanda, yunan ekibi panathinaikos ile karşı karşıya gelecek. atina'da olimpic sports center'de oynanacak mücadele 21.30'da başlayacak.

ligde ilk maçında sahasında italya'nın ea7 emporio armani takımını 77-74 yenen sarı lacivertliler, ikinci maçında deplasmanda polonya'nın pge turow takımını 91-76 mağlup etti. ligde averajla lider durumda bulunan fenerbahçe ülker, atina deplasmanında da kazanarak, yenilgisiz liderliğini sürdürmek istiyor

ilk haftada sahasında pge turow'u 84-77 yenen panathinaikos ise ikinci maçında deplasmanda almanya'nın bayern münih takımına 81-75 mağlup oldu. yunan temsilcisi grupta averajla dördüncü sırada yer alıyor.

euroleague'deki bir diğer türk temsilcisi galatasaray ise cuma günü deplasmanda, laboral kutxa vitoria ile karşılaşacak. 

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;