Kültür-Sanat

Eurovision’un galibi İsveç

Viyana'da bu yıl 60'ıncısı düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nı İsveç temsilcisi Mans Zelmerlow kazandı.

avusturya'nın başkenti viyana'da, bu yıl 27 ülkenin katılımıyla 60'ıncısı düzenlenen eurovision şarkı yarışması'nı isveç temsilcisi mans zelmerlow kazandı.

yarışma, 16 bin kişilik viyana stadthalle'de gerçekleştirildi. "köprüler kurmak" temalı yarışmanın finalinde, 27 ülke temsilcisi yarıştı.

yarışmada, isveç temsilcisi mans zelmerlow'un seslendirdiği "heroes" şarkısı 365 puan alarak birinci, rusya temsilcisi polina gargarina'nın seslendirdiği "a million voices" adlı şarkısı 303 puan alarak ikinci, italya temsilcisi ii volo'nun seslendirdiği "grande amore" şarkısı 292 puan alarak üçüncü oldu.

yarışmayı kazanan isveç temsilcisi mans zelmerlow, çok mutlu olduğunu belirterek, kendisine oy veren ve destekleyen herkese teşekkür etti.

28 yaşındaki zelmerlow, isveç'e tarihindeki altıncı eurovision zaferini kazandırdı. en son 2012 yılında loreen’in “euphoria” şarkısı kuzey avrupa ülkesini bu yarışmada birinci yapmıştı. kurallar gereği 2016’da düzenlenecek yarışmaya isveç ev sahipliği yapacak.

geçen sene yarışmayı 45 ülkeden 195 milyon kişi izlemişti.

türkiye puanlama sistemine itiraz ettiği için yarışmaya 2012’den beri katılmıyor. en son azerbaycan'da düzenlenen 2012 eurovision şarkı yarışması’na katılan türkiye'yi temsil eden can bonomo yedinci olmuştu.

kaynak: reuters ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;