Kültür-Sanat

Evliya Çelebi vizyona yetişmedi

7 Kasım'da gösterime girmesi planlanan Türkiye'nin ilk 3D animasyon filmi iddiasıyla yola çıkan 'Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu' ilan edilen vizyon tarihine yetişmedi.

Konular: Kültür-Sanat
Filmi seslendirenler arasında Murat Cemcir (solda) ve Ahmet Kural da bulunuyor.

bugün 'evliya çelebi ve ölümsüzlük suyu' filmini izlemek üzere sinemaya gidenler eli boş döndü. filmin yetişmemiş olması sebebiyle, salonlarda film yer alıyor görünse de, hiçbir sinemada gösterim yapılmadı.
türkiye'nin ilk 3d animasyon filmi 'evliya çelebi ve ölümsüzlük suyu' 7 kasım 2014'te gösterime girecekti ne var ki, bugün yapılan bir açıklamaya göre filmin vizyon tarihi henüz belirlenmeyen bir zamana ertelendi.
serkan zelzele'nin yönettiği, haluk bilginer, ahmet kural, murat cemcir ve sevinç erbulak'ın seslendirdiği filmin yapımcılığını anibera production şirketi üstlendi. yapımcı firmanın bugün yaptığı açıklamada, 'anibera olarak altına gururla imza atacağımız bir film ortaya koyma hedefiyle çıktığımız bu yolda, 7’den 70’e herkesin merakla beklediği türkiye’nin ilk animasyon sinema filmi olan evliya çelebi ve ölümsüzlük suyu’nun vizyon tarihini teknik nedenlerden dolayı kısa bir süre için ertelemiş bulunuyoruz' ifadelerine yer vererek, filmin belirlenen tarihte gösterime girmeyeceğini de duyurmuş oldu.

filmle ilgili diğer aksamalar

6 kasım günü yapılacağı duyurulan basın gösterimi aynı gün içerisinde iptal edilen filmin, galada, basın mensupları ile hep birlikte izlenmesi kararı alındına dair yeni bir duyuru yapılmıştı. 6 kasım akşamı saat 19:30'da kanyon alışveriş merkezi içerisinde gerçekleşen gala gösteriminde ise filmin sadece ilk 20 dakikası gösterildi, geri kalan kısmı için davetlilerin gişeden bilet alması ve vizyon tarihi olan 7 kasım'da sinemeye gidip izlemesi talep edildi. ancak filmi izlemek üzere bugün sinemaya gidenler, gösterim olmadığını öğrendi. akşam saatlerinde ise yapım şirketi, filme dair kısa bir açıklama yaptı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;