IŞİD

'Eylem hazırlığındaydılar' iddiası

Adana'da IŞİD'e karşı operasyonda, "eylem hazırlığında oldukları değerlendirilen" 4 şüpheli yakalandı. İzmir'de IŞİD üyesi olduğu şüphesiyle gözaltına alınan 7 kişi ise serbest bırakıldı.

[ARŞİV] [Fotoğraf: AA]

adana emniyet müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, suriye’de faaliyet gösteren işid'in türkiye'ye yönelik eylem tehdidini gündeminde tutması ve olası eylemde yerli kişileri kullanarak, suriye’deki çatışma bölgelerindeki gruplara eleman ve lojistik destek sağlayabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. açıklamada, "bu kapsamda ülkemizde sansasyonel eylem yapacağı değerlendirilen i.ö, m.o, c.k ve r.y, 11 ekim'de gerçekleştirilen operasyonda suç içerikli çok sayıda dijital malzeme ile birlikte yakalandı. konu ile ilgili yürütülen adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

adana'da pazar günü işid'e eleman kazandırdığı suçlamasıyla bir kişi tutuklanmıştı. zanlının üzerinde, farklı illerden suriye’ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin olduğu çok sayıda doküman ele geçirilmişti. 

izmir'in menemen ilçesinde işid üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi, serbest bırakıldı. menemen ilçesinde pazar günü bazı kişilerin işid adına faaliyette bulundukları ve ikametlerinde boru tipi bomba yapımında kullanılan malzeme olduğu ihbarı üzerine 7 kişi gözaltına alınmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;