Mısır'da darbe dönemi

Ezher Üniversitesi'nde çatışmalar sürüyor

Mısır’da darbe karşıtı öğrencilerle polis arasında çatışmalar devam ediyor. 32 öğrenci gözaltına alındı. İddiaya göre gözaltındaki öğrencilerden biri Türk.

Konular: Ortadoğu

Haberin Öne Çıkanları

32 öğrenci gözaltında

Öğrencilerden sınav boykotu

gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen öğrenciler, üniversite çevresinde polisle çatışıyor. al jazeera muhabiri, polisin ezher üniversitesi kampüsünü bastığını ve çatışmalarda yaralananların olduğunu söyledi. 

'bir türk öğrenci de gözaltında'

mısır içişleri bakanlığı'nın açıklamasına göre 32 öğrenci gözaltına alındı. devlet televizyonu gözaltına alınanların birinin türk olduğunu iddia etti. 

pazar günkü çatışmalar ziraat, ticaret ve mühendislik fakülteleri etrafında yoğunlaştı. 

ezher üniversitesi'ndeki darbe karşıtı öğrenciler cumartesi gecesi de gösteri düzenleyerek polisin üniversite kampüsünü basması ve şiddete başvurmasını protesto ettiler.

sağlık bakanlığı, cumartesi günü çıkan çatışmalarda bir öğrencinin öldüğünü, 14 öğrencinin yaralandığını açıkladı. ezher öğrencileri birliği'ne göreyse iki öğrenci öldü.

ezher üniversitesi, eğitim yılının başlamasından beri darbe karşıtı gösterilerin merkezlerinden biri haline geldi. 

kaynak: al jazeera ve ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;