Ortadoğu

Ezher Üniversitesi'ne polis müdahalesi

Mısır'ın başkenti Kahire’de günlerdir darbe karşıtı gösterilere sahne olan Ezher Üniversitesi'ne polis güçleri girdi. 25 öğrenci gözaltına alındı.

Konular: Mısır
Mısır'da darbe karşıtı öğrenci gösterileri devam ediyor. [Reuters]

ezher üniversitesi kampüsüne giren güvenlik güçleri, devrik cumhurbaşkanı mursi destekçisi öğrencilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti. "ezher'de kontrolü sağladık" diyen içişleri bakanlığı, 25 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

üniversite yönetimi, operasyon öncesinde, göstericilerin yönetim binalarına saldırdığını ve bazı önemli belgelere el koyduğunu açıklamış, güvenlik güçlerinden yardım istemişti.

öğrencilerse, "baltacı" denilen rejim yanlısı suç çetelerinin kampüse girdiğini iddia ediyor.

ezher üniversitesi'nde yeni ders yılı 2 hafta gecikme ile19 ekim'de başladı. üniversite bahçesinde 12 gündür protesto gösterileri düzenleniyor. ellerinde darbe karşıtı gösterilerin sembolü 'rabia' pankartları taşıyan öğrenciler askeri müdahaleyi protesto eden sloganlar atıyor.

çatışmalar tüm ülkeye yayıldı

mısır'ın birçok kentinde de, mürsi yanlısı öğrenciler ile darbe yönetimi yanlıları arasında çatışmalar yaşandı. 

dekahliye kentindeki mansura üniversitesinde 7, zekazik üniversitesinde ise 9 öğrenci yaralandı. 
 
beni suveyf, iskenderiye ve süveyş'te de darbe karşıtı öğrenciler gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulundu.
 
dimyat ve el-minya üniversiteleri de darbe karşıtı gösterilere sahne oldu. öğrenciler, gözaltına alınan öğrenci ve öğretim üyelerinin serbest bırakılmaması halinde gerginliğin tırmanacağını söyledi.

müslüman kardeşler yöneticisine gözaltı

ezher üniversitesi'ndeki son gerginlik müslüman kardeşler'in siyasi kolu hürriyet ve adalet partisi'nin genel başkan yardımcısı isam aryan'ın gözaltına alınmasını izliyor. isam aryan, 'göstericileri şiddete teşvik etmek, bölücülük yapmak ve devlet mallarına zarar vermekle' suçlanıyor.

kaynak: al jazeera, ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;