IŞİD

Ezidiler çadırkente yerleştirildi

Irak'ta Musul’a bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Midyat'a gelen Ezidiler, Geçici Konaklama Tesisi'ndeki çadırkente yerleştirildi.

Konular: Ortadoğu
IŞİD'den kaçan on binlerce Ezidi evlerini terk etti. [Fotoğraf: Anadolu Ajansı]

habur sınır kapısı'ndan türkiye'ye geçerek, midyat'a gelen mültecileri kaymakam oğuzhan bingöl, başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı (afad) il müdürü davut esen ve kamp yetkilileri karşıladı.

gelen mülteciler kayıtlarının yapılmasının ardından çadırkente yerleştirildi.

afad il müdürü davut esen, midyat'a gelen 338 yezidi'nin geçici konaklama tesisi'ndeki çadırkente yerleştirildiğini söyledi.

mardin'de 66 bin suriyeli bulunduğuna işaret eden esen, bunun 6 bininin midyat ve nusaybin'deki tesislerde, geri kalanların ise çadırkentlerin dışında yaşamlarını sürdürdüğünü belirterek şöyle dedi: ‘çadırkent iki bölümden oluşuyor. bir bölümü suriye'den gelen araplar, bir bölümü de suriyeli süryaniler için ayrılmıştı. bugüne kadar süryaniler gelmediği için boş kalan bölüm hükümetimizin talimatıyla irak'tan gelen ezidilerin kullanımına açıldı. 338 ezidi çadırkentte bulunuyor. çadırkent dışında da yaklaşık 500 ezidi bulunuyor. talep etmeleri halinde onları da buraya alacağız ve tüm ihtiyaçları hükümetimizce karşılanacak.

ezidilerin çadırkente yerleştirilirken sağlık kontrolünden geçirildiğini anlatan esen, aşıları yapılan ezidilerden bulaşıcı hastalık taşıdığı tespit edilenlerin tedavi edilmeleri için kayıtlarının ayrı tutulduğunu ifade etti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;