Bilim-Teknoloji

Facebook 1 milyar ile rekor kırdı

Facebook, ilk kez bir gün içinde bir milyar kullanıcı barajını aştı. Dünyadaki her 7 kişiden birinin Facebook'a girdiği gün Pazartesi oldu. Sitenin üye sayısı ise 1,49 milyar.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook bir günde 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı başardı.
Facebook bir günde 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı başardı. [Fotoğraf: Shutterstock]
facebook ceo'su mark zuckerberg, sosyal medya ağının hafta içinde bir ilke imza attığını belirtti. facebook'un 1,49 milyar kullanıcısından 1 milyarı pazartesi günü siteye girdi. bu, siteye en çok kullanıcısının girdiği gün oldu.
facebook'un istatistikleri hakkında bilgi veren zuckerberg, "finansal veriler sunarken ortalama rakamlar veriyoruz ancak bu sefer farklı bir durum söz konusu" ifadesini kullandı. zuckerberg, '1 milyar kişiye erişmelerinin, tüm dünyayı birbirlerine bağlama çabalarında başlangıç olduğunu' söyledi.
zuckerberg'in harvard üniversitesi'nde öürenci olduğu 2004'te hayata geçirdiği facebook, bugün abd'de en çok ziyaret edilen ikinci adres konumunda. sosyal ağın aylık aktif kullanıcı sayısı 1,49 milyara ulaşmış durumda.
facebook, internet.org adlı projesinde internete erişimi olmayan bölgeleri de çevrimiçi yapmayı amaçlıyor. facebook drone'lar ile gökyüzünden internet indirmeyi amaçladığı projesi kapsamında geçtiğimiz günlerde aquila adlı drone'u tanıtmıştı. 90 güm havada kalabileceği belirtilen drone'un testleri 2015 sonlarıan doğru başlayacak.
kaynak: facebook ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;