Bilim-Teknoloji

Facebook Gruplar uygulamasını duyurdu

Sosyal ağ Facebook'un grupları mobil cihazlardan daha rahat kontrol edebilmesi için hazırladığı 'Gruplar' uygulaması kullanıma sunuldu. Uygulamanın hem iOS hem Android sürümü bulunuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook'un yeni uygulaması Gruplar'ı mobil cihazlardan da kontrol etmeyi sağlıyor
Facebook'un yeni uygulaması Gruplar'ı mobil cihazlardan da kontrol etmeyi sağlıyor [Fotoğraf: Facebook]

facebook, farklı özellikleri için farklı mobil uygulamalar hazırlamaya devam ediyor. bunlardan biri de 'gruplar' için geldi. sosyal ağın içinde bulunan gruplar özelliğini mobil cihazlardan da düzenleme ve kontrol etme imkanı sağlayan yeni uygulama sayesinde gruplardan gelen mesajlar haber akışı içinde kaybolmayacak.

dünya çapında 1.35 milyar üyesi bulunan facebook'un kullanıcılarının yarısından biraz fazlası (ayda 700 bin kişi) sosyal ağı mobil cihazlardan takip ediyor. yeni uygulama sadece gruplardan gelen mesajları gösterdiği için karmaşanın da önüne geçilmiş oluyor. gruplar tarayıcı üzerinden de kontrol edilebiliyor. ancak yeni uygulama bu kontrolün mobil cihazlara uygun bir arayüzle ve daha kolay yapılmasını sağlıyor.

facebook'un gruplar dışında farklı uygulamaları da bulunuyor. örneğin mesajlar uygulaması ile facebook üzerinden gönderilen mesajlar okunabiliyor. mesajlar uygulaması sosyal ağ üzerinden gelen mesajları mobil cihazlarda görebilmek için zorunlu olarak kurulması gereken bir uygulama.

tüm facebook gruplarının tek bir yerde görüntülenmesini ve bildirimlerin kolaylıkla kontrol edilebilmesini sağlayan ücretsiz gruplar uygulamasının hem android hem ios sürümü aynı anda kullanıma sunuldu.

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;