Bilim-Teknoloji

Facebook güvenliğinizi kontrol edecek

Facebook, doğal afet veya kriz anlarında kullanıcıların durumları hakkında bilgi paylaşabilecekleri bir araç sundu. Safety Check adlı hizmet, kullanıcıların aileleri ve arkadaşlarının durumunu da öğrenmelerini sağlayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook, Safety Check ile doğal afetlerde yaşanan panik ve karmaşayı azaltmayı amaçlıyor. [Fotoğraf: Facebook]

facebook, kullanıcıların doğal afet anında aileleri ve arkadaşlarıyla iletşim kurabilmesini sağlayacak yeni bir araç sundu. safety check adı verilen özellik, kullanıcıların kritik anlarda kısa yoldan yakınlarının durumunu öğrenmesi ve gelişmeleri takip edebilmesini sağlayacak.

facebook, büyük bir doğal afet sonrasında safety check aracılığıyla kullanıcıların, aileleri ve arkadaşlarına güvende olduklarını iletebileceklerini, afet bölgesindeki yakınlarının durumunu kontrol edebileceklerini ve güvende olan arkadaşlarını tespit edebileceklerini belirtti. kullanıcıların güvenlik durumunu sadece arkadaşları görebilecek ve durum hakkında yorum yapabilecek.

küresel afetlere karşı sosyal ağ önlemi

facebook, mart 2011'de japonya'da yaşanan depremin 12.5 milyon insanı etkilediğini ve 400 binden fazla insanın tahliye edilmesi gerektiğini hatırlatarak, insanların afet sonrasında iletişim kurabilmek için sosyal medyaya başvurduğuna dikkat çekti.

facebook, japonya'daki mühendislerinin geliştirdiği felaket mesaj panosu adlı aracın bir yıl sonra yapılan testine kamudan çok büyük bir geri bildirim aldığını belirtti. geliştirilerek 'safety check' adını alan proje, afetler sonrasında insanların ana iletişim aracı olarak kullandıkları facebook'un bir güvenlik kontrol panosu görevi görmesini amaçlıyor.

nasıl çalışacak?

bir doğal afet yaşandığında, afet bölgesinde yer alan bir kullanıcıysanız, mobil cihazınızda iyi olup olmadığınızı soran bir uyarı mesajı belirecek. konumunuz, profilinizde belirttiğiniz şehir, en son belirttiğiniz konum veya interneti kullandığınız şehre göre belirlenecek. eğer facebook konumu yanlış belirtirse, kullanıcı düzeltme yapabilecek.

kullanıcı, kendisine yöneltilen uyarı notuna 'güvende olduğuna' dair cevap verirse, haber akışındaki durumu güncellenecek. arkadaşlarınız da sizin hakkınızda bilgi aldığı sürece durumunuzu belirtebilecek. kullanıcılar, safety check kullanan arkadaşlarının güvenlik durumunu da görebilecek.

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;