Bilim-Teknoloji

Facebook ikinci kez karardı

Facebook, dünya genelinde 30 dakikadan uzun süre erişime kesildi. Sosyal ağdan henüz yaşanan sorun hakkında açıklama gelmedi.

Konular: Bilim-Teknoloji

1.3 milyar kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı olan facebook, iki aydan kısa bir süre içinde ikinci kez çöktü. tsi 19.00 sularında erişimin kesildiği facebook, yarım saatten uzun bir süre erişime kapalı kaldı. erişimin kesildiği dakikalarda sosyal ağın açılış sayfasında bir sorun yaşandığı ve giderilmeye çalışıldığı belirtildi. facebook, sorunun giderilmesinin ardından henüz açıklama yapmış değil.

techcrunch sitesinin verdiği bilgiye göre facebook'un web sayfasının yanı sıra mobil uygulaması da kullanılamadı. kullanıcılar web veya mobil üzerinden ana sayfayı açabilse bile içerikleri güncelleyemedi. facebook uygulaması android ve ios cihazlarda kilitlendi. 

facebook'a hangi ülkelerde erişim sağlanamadığı henüz bilinmiyor olsa da kesintinin dünya genelinde yaşandığı tahmin ediliyor. 

the hacker news, facebook'un bir siber saldırıya maruz kaldığını veya güvenlik güncellemesi nedeniyle sunucuların geçici olarak devre dışı kalmış olabileceğini belirtti.

facebook, en son 19 haziran'da benzer bir sorun yaşamış ve yaklaşık 20 dakika erişime kapanmıştı.

instagram etkilenmedi

facebook'un yaşadığı sorun, üçün parti yazılımcıları da etkiledi. facebook geliştirici platformu da erişim sorunu yaşarken, facebook'a bağlı üçüncü parti yazılımların durumu da kontrol edilemedi. 

instagram, kesinti boyunca sorunsuz çalıştı. kesinti nedeniyle geliştirici platformunda beliren hata mesajları, facebook'a erişimin ne boyutta olduğu hakkında da fikir verdi: https://developers.facebook.com/status/

twitter tepkileri

facebook'un çökmesi, haber sitelerinde farklı tepkiler doğurdu. 

russia today twitter hesabından, 'facebook çöktü, rusya yapmadı' tweet'i attı. 

usnews.com sitesi ise sosyal ağın kısa süre önce yaptığı psikolojik deneye gönderme yaparak, 'facebook, duygularımızlar oynama' mesajı gönderdi. 

pcmag ise 'ahhhhhhhhhhhh!' tweet'i ile tepkisini gösterdi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;