Bilim-Teknoloji

Facebook zararlı yazılımları tespit ediyor

Üyelerinin durumları ile ilgili gelişmeleri önceden tahmin edebilen Facebook şimdi de bilgisayarında zararlı yazılım bulunanları tespit etmeye başladı. Şirket ücretsiz uygulama desteği de sunuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook yeni servisi ile güvenlik alanına da el atmış oluyor
Facebook yeni servisi ile güvenlik alanına da el atmış oluyor [Fotoğraf: Facebook]

sosyal ağ facebook, kullanıcılarıyla olan etkileşimini artırıyor. daha önce ilişki durumunu önceden tahmin etmeye başladığını açıklayan firma şimdi de bilgisayarında zararlı yazılım bulunanlara ücretsiz güvenlik yazılımı sunmaya başlıyor.

firmadan yapılan açıklamaya göre sosyal ağa giriş yaparken bilgisayarında zararlı yazılım bulunduğu tespit edilen kullanıcılara ücretsiz olarak güvenlik yazılımı hizmeti verilecek. bu servis için güvenlik yazılım üreticileri f-secure ve trend micro ile anlaşan facebook, kullanıcı memnuyetini artırmayı hedefliyor.

bilgisayarında zararlı yazılım bulunan bir kullanıcı facebook'a giriş yaptığında yeni sayfada açılan bir uyarı ile karşılaşacak. uyarıda bilgisayarda zararlı yazılımlar bulunduğu bilgisi yer alacak ve kullanıcı isterse f-secure ya da trend micro yazılımları ile gerekli temizliğin yapılacağı belirtilecek. kullanıcı kabul ederse bu temizlik yapılacak ve bilgisayara kurulan yazılım kendi kendine silinecek.

şimdilik sadece windows işletim sistemli bilgisayarlar için sunulan hizmetin önümüzdeki günlerde daha da geliştirilmesi bekleniyor.

zararlı yazılımları fark etmek zor

virüslerden farklı olarak mallware ya da benzeri zararlı yazılımlar kullanıcılar farkına varmadan bilgisayarlarına yerleşebiliyor. bazıları uzun süre sessiz bir şekilde kalabilen bu yazılımlar kredi kartı bilgilerini çalmaktan çeşitli siber saldırılarda kullanılmaya kadar birçok amaca hizmet edebiliyor.  

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;