Bilim-Teknoloji

Facebook’ta intihar uyarısı güncellendi

Facebook'ta 2011 yılından bu yana bulunan intihar eğilimli mesajları bildirme özelliği daha da geliştirildi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook'ta intihar eğilimli mesajlar bildirilebilecek
Facebook'ta intihar eğilimli mesajlar bildirilebilecek [Fotoğraf: Facebook]

intihar imalı ya da psikolojik olarak buna eğilimli mesaj gönderenleri tespit etmeye yönelik uyarı özelliği bulunan facebook, bu özelliği daha da geliştirdi. artık bu tarz bir mesajı doğrudan facebook’a bildirmek mümkün olacak.  

sosyal ağın geliştirdiği intihar uyarısı özelliği yardımı ile intihar ya da kendine zarar verebilecek anlamlar içeren mesajları paylaşanlar için önlem alınabilecek. 

facebook’ta bu tarz içerik paylaşıldığını görenlerin bu mesajları firmaya uyarı olarak iletebilecek. firma da gelen uyarılar konusunda paylaşım sahibine, arkadaşlarına ya da acil yardım hattına ulaşacak. 

los angeles times’ın haberine göre facebook, bu konuda abd’de faaliyet gösteren forefront, now matters now, the national suicide prevention lifeline and save.org gibi sosyal toplum örgütleriyle işbirliği yapıyor. 

facebook’ta 2011 yılından bu yana bu tarz bir özellik vardı. ancak bir mesajı ekran görüntüsü alarak paylaşabilmek mümkündü. geliştirilen bu uyarı özelliği ile artık bir mesajı doğrudan paylaşıp, facebook’a iletmek mümkün hale geldi. mevcut özellik şimdilik sadece abd’de kullanılabiliyor. 

kaynak: los angeles times ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;