Bilim-Teknoloji

Facebook'tan malformasyonlu gence özür

Sosyal medya sitesi Facebook, hastalık nedeniyle farklı bir yüze sahip Norveçli siyah gencin profil fotoğrafını sitenin kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle sildi. Olayın medyaya yansımasından sonra açıklama yapan Facebook, özür diledi ve fotoğrafları geri yükledi.

Konular: Dünya

norveç'in kristiansand şehrinde yaşayan ve malformasyon hastası olan embret henock haldammen’in yüzünün alt yarısı normalden büyük. facebook, 16 yaşındaki siyah gencin profil fotoğrafını sitenin kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle sildi.

fotoğrafın kaldırılmasından sonra haldammen, “facebook gibi büyük bir sosyal paylaşım platformunun diğer insanlara benzemediği için bir kişinin fotoğraflarını silmesi büyük bir hakaret. kendimi tacize uğramış gibi hissediyorum. facebook bu hareketi ile benim kullanıcı olarak yetersiz olduğumu ilan etti” ifadelerini kullandı.

olayın medyaya yansımasından sonra açıklama yapan facebook, hata yapıldığını kabul etti ve özür diledi. özrün ardından fotoğraf tekrar sayfaya konuldu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;