Bilim-Teknoloji

Facebook'un cinsiyet seçenekleri İngiltere'de

Sosyal ağ Facebook'un yeni cinsiyet seçenekleri Avrupa'da da kullanılmaya başlandı. Bu özellik ilk olarak İngiltere'de kullanıma sunuldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
İngilizler Facebook'taki yeni cinsiyet seçeneklerini kullanabilecekler
İngilizler Facebook'taki yeni cinsiyet seçeneklerini kullanabilecekler [Fotoğraf: Facebook]

facebook, bir süre önce abd'li kullanıcılar ile sosyal ağın kullanım dilini us english yapanlar için yeni cinsiyet seçenekleri eklemişti. kadın ve erkek dışındaki bu cinsiyet seçenekleri arasında trans ve iki ruhlu gibi seçenekler de yer alıyordu.

yeni cinsiyet seçenekleri şimdi de avrupa kıtasında kullanıma sunuluyor. ilk olarak ingiltere'de hayata geçirilen uygulama ile facebook kullanıcıları 70 farklı cinsiyet seçeneğinden birini tercih edebilecek.

bu seçenekler yeterli gelmezse sosyal ağın üyeleri kendi tercihlerini de custom başlığı ile ekleyebilecekler. kullanıma sunulan bu özelliğin diğer avrupa ülkelerinde ne zaman hayata geçirileceği bilinmiyor. ancak sosyal ağa üye olanlar kullanım dilini us english olarak seçtiklerini farklı cinsiyet seçeneklerini de (ingilizce olarak) tercih edebiliyorlar.

kaynak: engadget
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;