Bilim-Teknoloji

Facebook'un yükselişi sürüyor

Geçen yılın son çeyreğine ait mali sonuçlarını açıklayan Facebook'ta kullanıcı artışı devam ediyor. Sosyal ağın üye sayısı 1.3 milyar oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Facebook halen dünyanın en büyük sosyal ağı
Facebook halen dünyanın en büyük sosyal ağı

mali sonuçlarını açıklayan facebook'ta yüzler gülüyor. firmanın 2014 son çeyreğindeki kullanıcı sayısı 1 milyar 393 milyon oldu. bu rakam önceki çeyreğe göre yüzde 3,18'lik bir artış anlamına geliyor. firmanın gelirleri ise 3.85 milyar dolara ulaştı. gelirlerin yüzde 69'u ise mobil dünyadan geldi. bu rakam önceki çeyrekte yüzde 66 idi.

sosyal ağın günlük aktif kullanıcı sayısı ise 890 milyon oldu. aylık aktif kullanıcı rakamı ise 1.19 milyar. facebook'u günlük olarak mobil cihazlardan kullananların sayısı ise 745 milyona ulaştı.

firmanın kârlılığına bakıldığında ise ciddi bir düşüş olduğu görülüyor. bir önceki çeyrekte 806 milyon dolar olan kâr miktarı, 2014'ün son çeyreğinde 701 milyon dolara düştü. düşüşün önemli sebeplerinden biri facebook'un yaptığı yatırımlar gösteriliyor. bunlar arasında sanal gerçeklik gözlüğü oculus rift gibi projeler yer alıyor. yıllık bazda değerlendirildiğinde ise 2014 yılında firma 2.94 milyar dolar kâr elde etti. bir önce yıl bu rakam 1.5 milyar dolardı.

günde 3 milyar video

facebook'un yaptığı açıklamaya göre kullanıcılar günde 3 milyar video izliyor. bu da sosyal ağın video tarafının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;