Türkiye

Fahri Kasırga YÖK üyesi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı YÖK üyeliğine atadı.

Kasırga, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müsteşarı'ydı. [AA-Arşiv]

cumhurbaşkanlığı basın merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, prof. dr. mustafa isen'in istifası nedeniyle boşalan yükseköğretim kurulu üyeliğine, cumhurbaşkanlığı genel sekreteri fahri kasırga'yı seçti.

erdoğan ayrıca, pamukkale üniversitesi rektörlüğü'ne, yükseköğretim kurulu'nun önerdiği adaylar arasından prof. dr. hüseyin bağcı'yı atadı.

bağcı daha önce de pamukkale üniversitesi'nde rektör olarak görev yapmıştı. 

fahri kasırga kimdir?

adalet bakanlığı müsteşarı ve başbakanlık başdanışmanı fahri kasırga, 1977 yılında istanbul üniversitesi hukuk fakültesi'nden mezun oldu. 1981'de erzurum-olur cumhuriyet savcı yardımcısı olarak atandı. kasırga sırayla trabzon-çaykara, sakarya-karasu cumhuriyet savcılığı ve ordu-fatsa, diyarbakır, kocaeli cumhuriyet başsavcılığı görevlerinde bulundu.

2001'de ankara cumhuriyet başsavcısı olan kasırga, 2003'te adalet bakanlığı müsteşarlığı'na getirildi. 2008'de ise adalet bakanlığı yüksek müşaviri ünvanıyla başbakanlık başdanışmanı oldu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;