Bilim-Teknoloji

Falcon 9 roketi okyanusa dikey iniş yaptı

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX'in "Falcon 9" roketi, başarısız olan dört denemenin ardından okyanus üzerinde kurulan platforma dikey iniş yapmayı başardı.

Konular: Bilim-Teknoloji

elon musk'ın sahibi olduğu uzay aracı ve roket üreticisi spacex, falcon 9 roketini okyanus üzerindeki hareketli platforma dikey bir şekilde indirmeyi başardı. roketin okyanus üzerindeki platforma önceki dört iniş denemesi başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

inişin başarıyla sonuçlanmasının ardından spacex'in sahibi elon musk, kişisel twitter hesabından, ''sadece, yıllarca tesla, spacex ve solarcity'i destekleyenlere duyduğum şükranı belirten bir not yazmak istedim'' dedi.

spacex'in "falcon 9" roketi, aralık ayında taşıdığı 11 küçük uyduyu yörüngeye yerleştirdikten sonra karaya dikey iniş yapmayı başarmıştı. şirketin kurucusu musk, roketin dönüşünü, "tekrar hoş geldin bebek!" mesajıyla kutlamıştı. böylelikle şirket, falcon 9'u hem karaya hem de okyanusa indirmeyi başarmış oldu. 

amerikan havacılık ve uzay dairesi (nasa), uzay mekiklerinin emekliye ayrılmasının ardından 2011'den beri uluslararası uzay istasyonu'na ikmal için spacex şirketiyle çalışıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;