Bilim-Teknoloji

Falcon 9 roketinin çakıldığı an

SpaceX CEO'su Elon Musk, 10 Ocak'ta yüzen roket platformuna iniş yapmaya çalışan ancak çakılan Falcon 9 roketinin fotoğraflarını yayımladı. Fotoğraflarda platforma inerken dengesini sağlayamayan roketin infilak edişi görülüyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Falcon 9 ilk iniş denemesinde başarılı olamadı. [Fotoğraf: Twitter]

uluslararası uzay istasyonu'na (uui) 10 ocak'ta ateşlenen dragon kapsülünü taşıyan falcon 9 roketi, yükünü bıraktıktan sonra pasifik okyanusu'ndaki yüzen roket platformuna inmeyi denerken infilak etmişti. falcon 9 roketini üreten spacex firmasının ceo'su elon musk, ilk kez yapılan iniş denemesine ait fotoğrafları twitter'da yayımladı.

twitter'de patlama anının öncesi ve sonrasına ait fotoğraflar sunan musk, roketin hedefini bulmayı başarsa bile iniş esnasında güç kaybettiğini ve motorların tekrar ateşlenmeye çalışmasına rağmen dengesini sağlayamadığını belirtti.

45 derecelik açıyla yüzen platforma çarpan falcon 9, iniş takımları ve motorun infilak etmesiyle alev topuna dönüştü. musk yüzen platformun kullanılabilir olduğunu açıkladı.

uui'ye kargo taşıyan dragon kapsülünden ayrıldıktan sonra yüzen platforma dikey iniş deneyen falcon 9, tekrar kullanılabilir roketlerin geliştirilmesi adına büyük önem taşıyor. başarılı olunması halinde uzay görevlerindeki maliyetin ciddi oranda azalacağı öngörülüyor.

[[Fotoğraf: Twitter]]

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;