Kolombiya

FARC ateşkes ilan etti

Kolombiya'da yaklaşık 50 yıldır silahlı mücadele veren FARC, 20 Aralık'tan itibaren süresiz ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Konular: Latin Amerika
Farc liderleri, Kolombiya hükümetiyle görüşmeler yürütüyor.

halen kolombiya hükümeti ile barış görüşmelerini sürdüren kolombiya silahlı devrimci güçleri’nin (farc) internet sayfasından yapılan açıklamada, tek taraflı olarak süresiz ateşkes ilan etme kararı verdikleri belirtildi.

açıklamada, 20 aralık'ta başlayacak tek taraflı ateşkesin hükümet güçlerinin farc gerillalarını hedef alması durumunda sona erebileceği uyarısı da yapıldı.

farc gerillalarının 1964'ten beri kolombiya devleti'ne karşı yürüttüğü silahlı mücadelede 220 bin kişi hayatını kaybetmiş 5 milyon kişi de yerlerinden olmuştu.

hükümet ile grup arasında kasım 2012'de başlayan barış görüşmelerinde bazı konularda anlaşma sağlanmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;