Suriye'de iç savaş

'Farklı da olsak birlikteyiz'

Ünlü İngiliz grup Gorillaz ile 2000'lere damgasını vuran, listelerde hep üst sıralarda yer almış Blur grubunun solisti Damon Albarn savaş nedeniyle evlerinden kaçan Suriyeli müzisyenlerle konser verdi. Konseri organize eden Suriyeli repçi Cevad 'Farklılıklarımız var ama birlikteyiz' mesajını verdi.

[Fotoğraf:AFP]

savaş nedeniyle 23 ülkeye dağılan bir orkestra...

hepsi sığınmacı statüsünde. 

vize sorunu var. 

lojistik sorunu var. 
enstrüman ve prova sorunu var.
ama bunların hepsi aşıldı. 
suriye ulusal orkestrası, dünyanın en büyük festivallerinden biri olan glastonbury'de konser verdi. 

ingiltere'deki konseri binlerce kişi dinledi.

senegal efsanesi seckou keita da damon albarn ile birlikte suriyeli müzisyenlere eşlik etti.

suriyeli müzisyenleri bir araya getirip damon albarn'ı ikna eden şamlı repçi islam cevad konserle ilgili middle east eye'a yaptığı açıklamada "hepimizin farklılıkları var. eğer olmasaydı zaten tuhaf olurdu. bugün ingiltere'deki referanduma bakın mesela. ama mesele şu, farklılıklarımıza rağmen tartışıyoruz, konuşuyoruz ve birlikte çalışıyoruz" dedi. 

Senegalli sanatçı Seckou Keita
[Andy Buchanan]

cevad, "vizeler son dakikada çıktı" derken, konserden az kalsın çekilmek zorunda kalacaklarını anlattı. 

keita'nın yanısıra tunuslu cazcı münir traudi orkestraya şelik edereken, onun ardından suriyeli şarkıcı faya yunan serenad yaptı.  malili bassekou kouyate de sahneye çıkıp orkestrayla birlikte söyledi. 

kaynak: afp , middle east eye

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;