2014 Dünya Kupası

‘Faşistçe bir karar’

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Dünya Kupası'nda Luis Suarez'e verilen men cezası nedeniyle FIFA yetkililerini eleştirdi.

Konular: Spor, Futbol
Uruguay, Brezilya'da süren Dünya Kupası'ndan son 16 turunda Kolombiya tarafından elenmişti. [Fotoğraf: Reuters]

mujica, basın mensuplarının konuyla ilgili soruları üzerine, rakibini ısırdığı için dokuz maç ceza alan luis suarez hakkında “faşistçe” karar verildiğini söyledi.

uruguay başkanı ayrıca fifa yetkililerine küfretti. mujica'nın açıklama görüntülerinde, küfretmesinin ardından yanlış bir davranışta bulunduğunu fark ederek ağzını eliyle kapattığı görülüyor.

mujica daha önce kararın tüm dünyada sonsuza kadar unutulmayacak bir utanç olarak kalacağını belirtmişti.

suarez, grup maçında italyan oyuncu giorgio chiellini'yi ısırdığı için dokuz milli maç ve dört  ay futboldan men cezasına çarptırılmıştı.

uruguay, suarez'in yokluğunda çıktığı ikinci tur maçında, kolombiya’ya 2-0 yenilerek dünya kupası'na veda etmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;