Euroleague

Fenerbahçe dördüncü bitirdi

Tarihinde ilk kez Euroleague Dörtlü Finalleri'nde oynayan Fenerbahçe Ülker, Real Madrid'in ardından CSKA Moskova'ya da yenildi ve Avrupa dördüncüsü oldu.

Daha önce sadece Anadolu Efes Dörtlü Final'de oynamıştı. [Reuters]

madrid'deki ilk maçında real madrid'e yenilerek elenen fenerbahçe ülker olympiakos'a yenilen cska moskova ile üçüncülük maçına çıktı.

karşılaşmada kötü başlayan fenerbahçe son çeyrekte kendine gelse de maçı 86-80 kaybetti.

fenerbahçe'de goudelock 24 sayıyla maçı tamamladı. cska moskova'da yıldız oyuncu teodosiç kadroya alınmadı.

madrid'e gelen ve coşkusu ile gerek ispanyol basını gerekse salondaki basketbolseverleri etkileyen fenerbahçe taraftarının, farklı yenik durumda iken bile tezahüratları ile takımına destek vermesi maçın en önemli detaylarından biri olarak gözüktü. taraftarlar maç sonunda  "bu taraftar sizinle gurur duyuyor" diye tezahürat yapıp, takımı yanına çağırırken, başantrenör zlejko obradovic'e de tezahürat yaptı.

obradovic: iyi bir tecrübe oldu

fenerbahçe ülker'in başantrenörü zeljko obradovic, "maç sonucu değil ama son devre gösterdiğimiz tepki önemliydi" dedi.

obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "tecrübem, bu tip maçların oynanmasının her zaman zor olduğunu gösteriyor. oyuncuları motive etmek çok zor. bu yüzden maç öncesi ilk yapmaya çalıştığım bu oldu. oyunculara 'kolay bir maç değil ama kulübünüz, buraya gelen taraftarlarınız ve kendinize saygı göstermeniz gerekir' dedim. taraftarlara tüm kalbimle teşekkür etmek istiyorum. olağanüstü bir destek verdiler. her zaman buna sahip olmalıyız" değerlendirmesini yaptı.

48-24 geride kapattıkları ilk yarı için "takımı böyle görmek üzücüydü" diyen obradovic, "her oyuncumu oynatmak istedim ama bazıları bu şansı çok kötü kullandılar. takımda çok genç oyuncular var ve onlar da kişiliklerini bu maçlarda göstermeliler. 2. devre sahada olan oyuncularımı kutluyorum. maç sonucu değil ama son devre gösterdiğimiz tepki önemliydi" diye konuştu.

devre arasında oyuncularına mentaliteyi değiştirmeleri gerektiğini söylediğini aktaran obradovic, "iyi bir tecrübe oldu. nerede hata yaptığımızı, eksiklerimizi biliyoruz. rakiplerden çok daha sert oynamamız gerekir" dedi.

sırp teknik adam, "büyük farka rağmen ikinci devre fenerbahçe'nin canlanmasında semih erden çok önemli oldu. neden semih'i daha önce oyuna almadınız" sorusuna, "bu takımı benden daha iyi kimse savunamaz. kimi ne zaman oynatacağıma ben karar veririm. buna sadece başkan karışabilir ve hoşlanmazsa 'güle güle' der" yanıtı verdi. obradovic, semih'in sezon boyunca istikrarlı bir grafik çizmediğini de ifade etti.
 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;