Euroleague

Fenerbahçe liderin karşısında

Euroleague son 16 turunda ilk dört mücadelesi veren Fenerbahçe, bu akşam deplasmanda grubun yenilgisiz ekibi Barcelona ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Ülker'de ilk sezonunu geçiren Kleiza, Olympiakos maçında takımın en skorer oyuncusuydu. [AA]

üç maçtır kaybetmeyen fenerbahçe serisini ispanya'da devam ettirmeye çalışacak. barcelona ise kazanırsa çeyrek finali garantileyen ilk takım olabilir. 

palau blaugrana'daki euroleague son 16 turu dokuzuncu hafta karşılaşması 21.45'te başlayacak.

fenerbahçe e grubu'nda dört galibiyete sahip dört takımdan biri. barcelona ise son 16 turunda maç kaybetmeyen tek ekip.

ispanyol takımının bu akşam kazanması, anadolu efes ve laboral kutxa'nın da haftayı galibiyetle kapatması halinde çeyrek finali garantilemesi anlamına gelecek.

fenerbahçe ülker'in başantrenörü zeljko obradovic, barcelona'ya iyi oynamak ve kazanmak için gittiklerini ama işlerinin zor olduğunu söyledi.

9. Hafta

6 mart
olympiakos 86-88 e. armani
z. kaunas 86- 88 cska moskova
partizan 70-55 bayern münih
barcelona 93-73 fenerbahçe
7 mart
panathinaikos-laboral kutxa
unicaja malaga-anadolu efes
l. kuban-maccabi electra
galatasaray-real madrid


iki takım bu sezon dördüncü kez karşılaşacak. ilk tur grubunda türkiye'deki maçı fenerbahçe, ispanya'dakini barcelona kazanmıştı. istanbul'da oynanan son 16'daki ilk karşılaşma da 76-73 barcelona üstünlüğü ile tamamlandı.

fenerbahçe bugüne kadar deplasmanda barcelona ile oynadığı 13 maçtan sadece birini kazandı.

barcelona'nın en formda ismi, geçtiğimiz hafta istanbul'da anadolu efes karşısında 26 sayı, 15 ribaundluk performans sergileyen ante tomic. hırvat pivot euroleague'de şubat ayının en değerli oyuncusu seçildi.

fenerbahçe'nin son olympiakos galibiyetinde linas kleiza 21 ve bo mccalebb 20 sayıyla öne çıkan isimler oldu. euroleague'de son üç maçını kazanan sarı lacivertli takım türkiye ligi'nde de dokuz maçtır kaybetmiyor.

takımda yaşanan tek olumsuzluk, üç gün önce ligdeki tofaş maçında mccalebb ile tartışan nemanja bjelica'yı obradovic'in çok sert bir şekilde soyunma odasına göndermesi oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;