Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe liderliği korudu

Türkiye Süper Ligi’nin 17’nci haftasında Kasımpaşa’ya konuk olan Fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazandı. Sarı lacivertliler birinci sıradaki yerini korudu.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe, üst üste altıncı maçını kazandı. [Fotoğraf: AA]

fenerbahçe’ye üç puanı getiren golleri 15’inci ve 68’inci dakikada dirk kuyt ile uzatma anlarında caner erkin kaydetti. sarı lacivertliler puanını 39’a çıkarttı. kasımpaşa ise 23 puanda kaldı.

sarı lacivertli takım üç önemli oyuncusundan eksik bir şekilde mücadeleye başladı. cezalı olan mehmet topal, hem cezalı hem de sakatlığı bulunan emre belözoğlu ve afrika uluslar kupası'nda forma giyen moussa sow on sekiz kişilik kadrosunda yer almadı.

kasımpaşa'nın devre arasında galatasaray'dan renklerine kattığı 26 yaşındaki defans oyuncusu veysel sarı, fenerbahçe maçında 11 kişilik kadroda yer aldı. 

17. Hafta

konya 2-3 bursa
trabzon 3-1 sivas
cumartesi
başakşehir 2-2 mersin iy
gaziantep 1-0 balıkesir
akhisar bld 2-2 eskişehir
kasımpaşa 0-3 fenerbahçe
pazar
karabük 1-2 kayseri erciyes
galatasaray 2-0 çaykur rize
pazartesi
gençlerbirliği 0-2 beşiktaş

konuk takım maça daha iyi başladı. 15’te emenike sağ kanattan bindirdi. onun içeriye çevirdiği topta diego boştaki kuyt’ı gördü. hollandalı oyuncu ceza sahası dışından tek vuruşla fileleri havalandırdı. golle beraber oyunun kontrolü fenerbahçe’de kaldı. kasımpaşa beraberlik için yüklenmeye çalışsa da pozisyon üretmekte zorlandı. ilk 45 dakika konuk ekibin üstünlüğü ile sonlandı.

ikinci yarıda fenerbahçe daha kontrollü bir görüntü çizdi. kasımpaşa skoru değiştirmek için yüklenmeye başladı. 61’de castro ceza sahasında topla buluştu. müsait pozisyonda şutunda top üstten dışarıya gitti. 68’de hızlı çıkan fenerbahçe farkı arttırdı. gökhan’ın ortasında kuyt bir kez daha isaksson’u mağlup edince skor 2-0’a geldi. farkın ikiye çıkmasıyla kasımpaşa oyundan koptu. sarı lacivertliler hızlı çıktığı anlarda farkı arttıracak pozisyonları bulsa da isaksson izin vermedi. uzatma anlarında caner erkin'in golü maçın skorunu 3-0 olarak tayin etti. fenerbahçe karşılaşmayı 3-0 kazanarak maç fazlasıyla en yakın rakibiyle puan farkını dörde çıkardı.

'oyuncularımı tebrik ediyorum'

galibiyet nedeniyle oyuncularını tebrik eden fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal,  "oyuncularımızla birlikte bıraktığımız yerden en iyi şekilde devam etmek istedik. taktiksel anlamda çok iyi hazırlandık. rakibi iyi irdeledik, iyi analiz ettik. oyun disiplini olarak, taktiksel olarak, soğukkanlı bir şekilde istediğimiz gibi bir mücadele ortaya koyduk. kampla başlayan dönemde daha iyi bir takım olduk. söylediklerimizi, oynamak istediğimiz oyunun felsefesini takımım her geçen gün daha iyi anlıyor. rakibimiz ilk kez kendi sahasında yenildi. futbolcularım, disiplinli oyun, soğukkanlı ve kendilerini bilen bir duruş sergilediler. hepsini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

kartal, karşılaşmanın ikinci yarısında meireles'in oyundan çıkmasından sonra alper potuk'u sol kanattan merkeze çekerek iyi bir hamle yaptığını kaydederek, "oyunda üstünlüğü elimize geçirdik. daha üretken, organize ataklar geliştirdik" dedi.

emenike ve diego'nun performanslarını da değerlendiren kartal, "emenike keşke her maç böyle oynasa da gol atmasa. 2-3 net pozisyona da girdi. böyle oynadığı sürece gollerle de buluşacak. diego da iyi bir maç oynadı ve performans ortaya koydu" diye konuştu.

trabzonspor'a transfer olan erkan zengin'in fenerbahçe için bir kayıp olup olmadığına ve teknik direktör ersun yanal'ın, futbolcuyu ikna için isveç'e gitmesine ilişkin sorulara kartal, "erkan zengin olayı bizim için kapanmıştır. bütün oyuncularım birbirinden değerli. ben onlara sonuna kadar güveniyorum. profesyonel dünyada böyle şeyler oluyor. rakip takımın antrenörü ülkesine kadar gitmiştir, o konulara girmek istemiyorum. kendi işimi yapmaya çalışıyorum. erkan zengin olmuş veya olmamış fark etmez. olsaydı değerlendirirdik, olmadı. oyuncularımın performansından çok memnunum" yanıtını verdi. 

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;