Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe penaltıyla güldü

Süper Lig'in 14'üncü haftasında Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda Emre Belözoğlu'nun penaltı golüyle yenen Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe, art arda üçüncü lig maçını kazandı. [Fotoğraf: AA]

fenerbahçe bu sonuçla puanını 30'a çıkardı ve maç fazlasıyla, haftaya lider giren 29 puanlı beşiktaş'ın önüne yerleşti. kayseri erciyesspor ise 14 puanda kaldı.

sarı lacivertliler bu sezon ligde bulduğu 22 golün beşini penaltıdan kaydetmiş oldu.

henüz üçüncü dakikada kuyt'ın pasında ceza sahasında topla buluşan emre belözoğlu'nun bekletmeden vuruşunda top kaleci gökhan değirmenci'de kaldı.

16'da kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktası civarında egemen korkmaz topa kafayla vurdu. savunmaya da çarpan topa kale sahası içerisinde kuyt'ın vurmasına kaleci gökhan engel oldu.

17'de ani gelişen erciyes atağında orta alandan aldığı topu ceza sahası önüne kadar süren cenk ahmet alkılıç'ın şutu az farkla auta çıktı.

23'te meireles'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda top savunmadan sekerek, ceza sahası arkasına doğru havalandı. müsait pozisyondaki alves'in kafa vuruşunu kaleci gökhan son anda kornere çeldi.

42'de necati ateş'in ceza sahası sol çaprazından kaleye gönderdiği topu kaleci volkan çeldi.

55'te altıpasın önüne düşen topa edinho vurdu ancak top üstten auta gitti.

üç dakika sonra bu kez fenerbahçe emre'nin sert şutunda gole yaklaştı ama top az farkla dışarı çıktı.

71'de fenerbahçe gole çok yaklaştı. mehmet topal'ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunu kaleci gökhan son anda çizgiden çıkardı.

fenerbahçe 84'te penaltı kazandı. ceza sahası içine gönderilen top mehmet akgün'ün eline çarptı. hüseyin göçek, yardımcısının uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. erciyessporlu futbolcular karara uzun süre itiraz etti.

emre belözoğlu, atışı gole çevirdi ve fenerbahçe'nin sahadan üç puanla ayrılmasını sağladı.

tütüneker: kolunu mu keseceğiz?

kayseri erciyesspor teknik direktörü uğur tütüneker, maçın ardından, "penaltı pozisyonunda çocuk arkadan itilmiş topu görmüyor eline çarpıyor. evet eline çarpıyor ama bu adam bu topu nasıl görsün. nasıl kural, ben anlamadım. böyle mağlup olmak güzel değil" diye konuştu.

bir basın mensubunun penaltı pozisyonunu sorması üzerine tütüneker, şu yanıtı verdi:

"penaltı olabilir ben bir şey söylemiyorum. hakem de görmüştür vermiştir. mehmet düşerken topu görmüyor, çocuk görmüyor. ne yapsın? kolunu mu keseceğiz? arkada gözü de yok. öyle bir enteresan kural ki eline geldiği zaman penaltı. top kaleye gitse kalecinin kucağına gidecek. insan üzülüyor. bizim için bir puan bile önemliydi. kurala ben isyan ediyorum. adam topu görmüyor. ne yapacak bu adam?"

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal ise haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

kartal, golcü oyuncu emenike'nin, istediği pozisyonda oynatılmadığı yönünde bir açıklamasının olduğunun hatırlatılması üzerine, "her futbolcu istediği yere istediği zaman açıklama yapabiliyor. benim haberim yok. bunun değerlendirmesini kendi içimizde daha sonra yapabiliriz" yanıtını verdi.

penaltı pozisyonunun sorulması üzerine kartal, "penaltı pozisyonunu bilmiyorum, izlemedim. ancak ondan önce sow'a yapılan yüzde yüz verilmeyen penaltı var, onu da belirteyim. penaltıyı seyretmedim, hakem verdiyse penaltıdır" ifadelerini kullandı.

egemen dokuz buçuk ay sonra sahada

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal, suat altın inşaat kayseri erciyesspor maçında kart cezalısı bekir irtegün'ün yerine egemen korkmaz'a ilk 11'de yer verdi.

sakatlığı düzelen egemen böylece dokuz buçuk ay sonra ilk defa bir lig maçına çıktı.

sakatlığı bulunmasına rağmen oynama ihtimaline karşın kayseri'ye götürülen golcü oyuncu webo ise 18 kişilik maç kadrosunda kendisine yer bulamadı.

kısa bir süre önce bülent korkmaz'ın yerine teknik direktörlüğe getirilen uğur tütüneker, sivasspor ve mersin idmanyurdu deplasmanlarının ardından ilk defa kadir has stadyumu'nda erciyesspor'un başında sahaya çıktı.

kayseri erciyesspor ile fenerbahçe arasındaki maçta tribünlerde büyük boşluklar göze çarptı.

iki ekibin 21 yaş altı takımlarını buluşturan maç 4-4 biterken, fenerbahçe, üç oyuncusunun kırmızı kart görmesi yüzünden maçı sekiz kişi tamamladı.

kaynak: al jazeera ve aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;