Futbol

Fenerbahçe Soma için sahada

Fenerbahçe bu akşam Sheffield United ile karşılaşacak. Maçın geliri maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma’ya bağışlanacak.

Fenerbahçe Kulübü beş yıl boyunca Somalı 100 çocuğun eğitim masraflarını karşılayacak. [Fotoğraf: AA]

sarı-lacivertli ekiple ingiltere 1. ligi (üçüncü küme) takımlarından sheffield united’ı ingiltere’de buluşturacak mücadele saat 21.30’da başlayacak. maç smart spor hd’den yayınlanacak.

fenerbahçe’nin hazırlık maçı kadrosunda dünya kupası sonrası izinli olan dirk kuyt ve sakatlığı bulunan egemen korkmaz yer almadı.

emenike ise dün sheffield’a giderek kampa katıldı.

sheffield united ile fenerbahçe arasında yapılan anlaşma gereği maçın tüm geliri, 13 mayıs’ta yaşanan maden faciasında 301 kişinin hayatını kaybettiği soma’ya bağışlanacak.

125 yıllık tarihe sahip sheffield united madenciliğin yaygın olduğu yorkshire bölgesinin bir takımı.

fenerbahçe, sheffield’da oynanacak maçın ardından danimarka’ya geçecek. 2 ağustos’ta la liga ekiplerinden sevilla ile bir hazırlık maçı yapacak.

8-9 ağustos tarihlerinde ise fenerbahçe’ye beşiktaş ve chelsea’nin eşlik edeceği bir mini turnuva düzenlenecek. bu turnuvanın geliri de soma’ya bağışlanacak.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;