Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe tek golle kazandı

Süper Lig'in üçüncü haftasında Fenerbahçe kendi sahasında Gaziantepspor'u penaltıdan bulduğu golle 1-0 yendi. Maça ise Emenike'nin kendi taraftarı tarafından ıslıklanması damgasını vurdu.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe'de kaleyi Mert Günok korudu. [Fenerbahce.org]

fenerbahçe'nin tek golünü 80'inci dakikada penaltından emre belözoğlu kaydetti. geçtiğimiz hafta trabzon deplasmanından beraberlikle dönen fenerbahçe puanını yediye çıkardı. gaziantepspor ise ilk yenilgisini aldı, dört puanda kaldı.

karşılaşma tempolu başladı. her iki tarafın da golü düşünmesi kalecilere zor anlar yaşattı. fakat ilk yarı golsüz sona erdi.

54'üncü dakikada ise taraftarlarla emenike arasında gerginlik yaşandı. emre belözoğlu ile sahda tartışan emenike'yi taraftarlar ıslıkladı. araya emre ve diego'nun girip taraftarları sakinleştirmesinin ardından tribünlerden alkış sesleri yükseldi. 

Süper Lig'de bugün

kasımpaşa-karabük: 2-1
sivasspor-konya: 0-0
fenerbahçe-g.antep: 1-0

emenike 58'de ismail kartal tarafından oyundan alındı. oyundan çıkan bir başka isim de fenerbahçe'nin yeni transferi diego'ydu.

64'te moussa sow kalenin hemen dibinden kanattan gelen ortayı kafayla değerlendiremedi. hemen bir dakika sonra ise 19 yaşındaki oğulcan, kaleci mert ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta gönderdi.

dakikalar 80'i gösterdiğinde ise hakem penaltı noktasını gösterdi. gökhan gönül'ün yerde kaldığı pozisyonun ardından kazanılan penaltıyı emre belözoğlu gole çevirdi. fenerbahçe 1-0 öne geçti. penaltı kararına, gaziantepsporlu futbolcular uzun süre itiraz etti. 

kalan dakikalarda başka gol olmayınca üç puana uzanan taraf sarı lacivertliler oldu.

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal trabzonspor maçının 11'ini değiştirmedi.

geçen hafta deplasmanda bordo-mavili ekibe karşı mert günok, gökhan gönül, bekir irtegün, alves, caner erkin, mehmet topal, emre belözoğlu, emenike, diego, kuyt ve sow'dan oluşan 11'i sahaya süren kartal, gaziantepspor mücadelesinde de aynı kadroyu görevlendirirken, sadece hücum hattındakı oyuncuların yerleşiminde değişiklik yaptı.

kuyt daha önce olduğu gibi orta alanın sağında, sow da solunda görev yaparken, forvette emenike yer aldı.

sarı lacivertli takımda cezalı kaleci volkan demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan meireles ve egemen korkmaz ile serdar kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

kombine biletli taraftarlar izledi

fenerbahçe kulübü, passolig sistemi için anlaşma yapmasına rağmen, bu maç öncesi bilet satışı için çözüm bulunamadığı için karşılaşmayı sadece kombine biletli taraftarlar tribünden izleyebildi.

fenerbahçe şükrü saracoğlu stadı'nda özellikle kale arkası tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi.

buruk: penaltı kararı yanlıştı

gaziantepspor teknik direktörü okan buruk, penaltı kararının yanlış olduğunu savundu.

buruk, "inanmadığımız bir penaltıyla maçı kaybetmiş olduk. futbolun içinde tabii ki bunlar var. emeklerimizin karşılığını bazen alamıyoruz. hakem maçın başında zaman geçirmeme anlamında 1. dakikada düdük çalıp kalecimizi uyardı. biz cesur bir takım olarak buraya geliyoruz, aynı şekilde hakemlerin de cesur olarak maçları yönetmesini istiyorum. fenerbahçe takımını kutlamak istiyorum. çok iyi niyetliydiler, özverili oynadılar, kazanmak için her şeyi yaptılar. oyuncularımı emeklerinden dolayı kutluyorum" diye konuştu.

okan buruk, her zaman saygı duydukları ve destek verdikleri hakemlerin kötü niyetli olduklarına inanmadığını ifade ederek "aynı pozisyon bize olsaydı kesinlikle penaltı verilmezdi. ben inanmıyorum penaltı olduğuna. hakemlerimize bunu söyledim. fenerbahçe kulübesine hiçbir hareketim olmaz. onlara çok saygı duyuyorum. fenerbahçe ile aramızda çok ekonomik farklar var. bir de buna artı hakem faktörü eklendiğinde bu bizim için çok zor oluyor. hakemlerin bütün statlarda cesur olmaları gerekiyor. biz onlara güveniyoruz, destek veriyoruz. biraz daha dikkatli olunması gerekiyor. ucuz bir penaltıyla maçı kaybetmek istemiyorum tabii ki. aynı şey bana gelseydi verilmeyecekti. penaltıdan sonraki tepkim sadece bunaydı." dedi.

kartal: ilk haftada bizim de penaltımız verilmedi

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal ise "maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. biz kazandık. kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

kartal, hafta başından bu yana rakiplerinin maçlarını izleyip analiz yaptıklarını söyledi.

maçın zor geçeceğini bildiklerini anlatan kartal, "her iki takım da net pozisyonlar üretti. maç her iki takım lehine de sonuçlanabilirdi. biz kazandık. kazandığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum. her an her şey olabiliyor bu ligde. oyuncularım gayet ciddi bir gayret gösterdiler. zaman zaman takım içinde kopukluklar olsa da maçı kazanmasını bildik. gaziantepspor takımı da iyi mücadele etti, kazanmaya geldi. okan hocayı da tebrik ediyorum. onlar da kazanabilirdi. güzel bir futbol akşamı oldu. bu haftayı 3 puanla tamamladığımız için oyuncularımı tebrik ediyorum." dedi.

ismail kartal, gaziantepspor teknik direktörü okan buruk'un penaltı pozisyonuyla ilgili değerlendirmesi konusundaki soru üzerine, "ben daha pozisyonu izlemedim, bilmiyorum. okan hoca benim çok sevdiğim arkadaşım, kardeşim. saygı duyuyorum düşüncesine. ama unutulmasın ki bize ilk haftada burada yüzde yüz bir penaltımız ve kırmızı kart verilmedi. maçı bir daha izledikten sonra gördük. bunu kamuoyu da kabul etti. az daha biz de maçı kaybediyorduk. hakemlerimize o konuda güveniyoruz. bu akşam daha izlemedim. yorum yapmak istemiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;