Basketbol

Fenerbahçe Ülker yarı finalde

Basketbolda Türkiye Kupası çeyrek final maçında Royal Halı Gaziantep'i 73-72 yenen Fenerbahçe Ülker adını yarı finale yazdırdı. Rakibi Karşıyaka.

Fenerbahçe Ülker ligde lider durumda. [AA]

8'li finallerin ilk maçında karşıyaka, banvit'i 89-64 yenerek yarı finale yükselen ilk ekip olmuştu.

lig lideri fenerbahçe ülker ise son çeyreğe 56-56 eşitlikle girdiği maçtan oyunun son anlarında tecrübesini ortaya koyarak galibiyetle ayrılmayı başardı ve son şampiyon karşıyaka'nın rakibi oldu. 

maçın son pozisyonunda gaziantep'in bulduğu sayı, sürenin sona ermesi sebebiyle geçerli sayılmadı. 

her iki maçta da mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi özgecan aslan unutulmadı.

diğer yarı final mücadelelerinde ise ted ankara kolejliler-darüşşafaka, anadolu efes-galatasaray karşılaşacak.

final pazar günü oynanacak.

fenerbahçe ülker başantrenörü zeljko obradovic, "royal halı gaziantep maçı her an kazanabilirdi. nitekim bunu neredeyse başaracaklardı" dedi.

obradovic, 73-72 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, aynı takımla 15 gün önce ligde karşılaştıklarını ve o maçı çok kolay geçtiklerini hatırlattı.

kupada yine royal halı gaziantep ile eşleşince sporcularına "bu maç çok farklı olacak" diye uyarılarda bulunduğunu dile getiren obradovic, şöyle konuştu:

"royal halı gaziantep, nasıl oynamasını bilen ve mücadele ruhu yüksek bir takım. royal halı gaziantep maçı her an kazanabilirdi. nitekim bunu neredeyse başaracaklardı. basketbol konsantrasyon işi ve ne yazık ki maçın büyük bölümünde bu bizde yoktu."

royal halı gaziantep başantrenörü jurij zdovc, fenerbahçe ülker kadar kazanmaya yakın bir performans ortaya koyduklarını belirtti.

keyifli bir maç oynandığını dile getiren zdovc, iki takım oyuncularını da kutladı. 


kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;