Türkiye Süper Ligi

Fenerbahçe’nin konuğu Kayserispor

Türkiye Süper Ligi’nin lideri, sezonun ilk yarısına kendi evinde nokta koyuyor.

Konular: Futbol, Fenerbahçe
Fenerbahçe 16 haftada attığı 38 golle Süper Lig'in en üretken hücumuna sahip. [AA]
karşılaşma pazar akşamı tsi 19:00’da başlayacak.
 
fenerbahçe’nin 17. haftadaki hedefi, rakipleriyle arasını açmak.
 
sarı lacivertliler, 16 haftada 12 galibiyet alarak sezonun ilk yarısını lider kapatmayı garantilemişti. fakat en yakın rakipleri galatasaray, cumartesi kayseri erciyesspor’u 3-1 yenerek puan farkını beşe indirdi.
 
fenerbahçe, lige üç puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonundan sonra, sezonun ilk yarısını en çok yedi puan farkla lider bitirebilmişti. 2006-2007 sezonunun ilk yarısı sonunda galatasaray’ın yedi puan önündeydi. kayserispor’u yenerse bu rekoru geliştirecek. 
 
fenerbahçe'de sarı kart cezalısı defans oyuncusu bruno alves, forma giyemeyecek.
 
kart ceza sınırında bulunan mehmet topal, emmanuel emenike ve egemen korkmaz ise birer kart daha görürlerse 18. hafta torku konyaspor maçında oynayamayacaklar.
 
kayserispor galibiyete hasret

fenerbahçe açık ara üstün olduğu bir rakibe karşı oynayacak. 
 
süper lig’in düşme hattında bulunan kayserispor, 16 haftada sadece 12 puan toplayabildi. takım 12. haftadan beri ligde galibiyet yüzü görmedi. bu arada üç beraberlik, bir yenilgi daha aldı.
 
fenerbahçe ile kayserispor'un geçen sezonki maçlarından ilki kayseri’de oynanmış ve 1-1 bitmişti. istanbul’da ise ev sahibi ekip 2-1 galip gelmişti. 
 
iki ekibin önceki karşılaşmalarında da fenerbahçe’nin açık üstünlüğü var. 36 maçın 23’ünü sarı lacivertliler kazandı. kayseri ise 5 galibiyet alabildi. 
 
fenerbahçe, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden ikisini de kayseri karşısında elde etti. sarı lacivertli takım rakibini 1994’te 8-1, 2005’te ise 7-0 yenmişti.

kaynak: ajanslar
 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;