Fenerbahçe

Fenerbahçe'nin yeni gözdeleri

Sezona sıkıntılı başlayan Fenerbahçe'de takıma geri dönen Emenike'nin performansı son dönemde takımı sürüklüyor. Emenike'nin golleriyle Jeremain Lens'in etkili duran toplantıları da Advocaat'ın en önemli güçlerinden.

Konular: Spor, Futbol
Emenike geçen sezonu kiralık olarak geçirdi. Fotoğraf: [Fenerbahce.org]

fenerbahçe'ye 1 yıl sonra geri dönen emmanuel emenike, bu sezon 9 resmi maçta 5 gol atıp iki asist yaptı. sarı lacivertli takımın şu ana kadar en etkili ismi olarak görünen nijeryalı, sadece fizik değil mental olarak da değişim içerisinde. sezon başında fernandao ve van persie'nin ardından üçüncü alternatif olarak görünen tecrübeli forvet formayı kaptı.

fenerbahçe forması altındaki en iyi sezon başlangıcını yapan emenike geçen sezonu west ham ve al ahli'de kiralık olarak geçirmişti.

ligde kasımpaşa ve gaziantepspor'a gol atan emenike gözünü şimdi avrupa ligi maçlarına çevirdi.

emenike'nin yanı sıra dikkat çeken bir diğer isim ise jeremain lens. sunderland'den kiralık olarak gelen hollandalı oyuncu fenerbahçe'nin kanat gücüne büyük katkıda bulundu. bindirmelerinin yanı sıra kullandığı etkili duran toplar gol bölgelerindeki gücü artırdı. gaziantepspor'u 2-1 yendikleri maçta goller duran toptan lens'in ortalarıyla geldi. bursa maçında ilk kez fenerbahçe formasını giyen lens, kasımpaşa maçında dikkatleri çekti, gaziantepspor maçında da direkt sonuça tesir etti. hollandalı son iki haftada 4 asiste imza attı, krallıkta ilk sıraya oturdu.

transferin son günlerinde kadroya dahil edilen lens'i asist sıralamasında sneijder, visca ve deniz türüç takip ediyor.

lens'in bu performansında advocaat'ın da payı büyük. lens, advocaat ile dördüncü kez aynı takımda. ikili daha önce alkmaar, psv ve sunderland'de birlikte çalışmışlardı.

fenerbahçe'de bu iki futbolcunun yanı sıra volkan şen mücadelesi, ozan tufan ve josef de souza da son iki haftada yükselen performanslarıyla dikkat çekiyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;