ABD

Ferguson öfkesi dinmiyor

ABD'de 18 yaşındaki siyah genci öldüren polisin aklanmasına tepkiler sürüyor. Los Angeles'ta 250 kişi gözaltına alındı, New York'ta da protestolar vardı.

Konular: ABD
New York'ta her yıl yapılan geleneksel Macy's Şükran Günü Yürüyüşü Ferguson protestosuna dönüştü. [Fotoğraf: REUTERS]

missouri'nin ferguson kasabasında 18 yaşındaki siyah genç michael brown'ı öldüren polisin aklanmasına yönelik protestolar sürüyor. ülke çapına yayılan gösterilerde gözaltıların sayısı da artıyor. son iki günde los angeles'ta 250 gösterici gözaltına alındı. perşembe sabahı new york'ta ise her yıl şükran günü'nden düzenlenen macy'nin yürüyüşü ferguson protestosuna dönüştü. sosyal medya  üzerinden #stoptheparade (#yürüyüşüdurdur) etiketiyle protesto çağrısı yapan göstericiler, sokaklara dökülürken, kalabalığa müdahale eden polis en az 7 kişiyi gözaltına aldı. 

protestocular, amerika birleşik devletleri bayrağı ve  'michael brown için adalet' pankartları taşıtı. 

gösterilere polis müdahalesinden görüntüler paylaşıldı. 

sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polisin göstericilere müdahalesi kaydedildi. gözaltılar da videoya çekildi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;