UEFA Avrupa Ligi

Ferguson'dan Avrupa Ligi çağrısı

Manchester United’ın efsanevi teknik direktörü Alex Ferguson, eski takımına UEFA Avrupa Ligi’ne odaklanmaları yönünde çağrıda bulundu.

daha önce hep şampiyonlar ligi kariyeriyle bilinen manchester united bu sene uefa avrupa ligi için veda ediyor. bu durum, kulübün seviyesinin düştüğü gibi algılara neden olsa da uefa avrupa ligi onlar için büyük bir önem teşkil ediyor. kulüp daha önce bu kupayı hiç kazanmadı ve eğer bu sene kazanırsa gelecek sene şampiyonlar ligi’ne katılma şansı yakalayacak.

united, premier lig’de beşinci sırada. bu konum itibariyla yeniden uefa avrupa ligi’ne gidiyor demek. kulüpte 27 yıl teknik adamlık yapan ferguson ise uefa avrupa ligi’ne önem çağrısı yapıyor:

“biz daha önce uefa avrupa ligi’ni kazanmadık. uefa kupası’nı kazanmadık. kazanmak zorundayız. iyi bir kura çektik. kesin demiyorum ama büyük bir şansımız var. bu bir avrupa kupası. eğer kazanırsanız da şampiyonlar ligi’ne gideceksiniz. bu da kupayı daha anlamlı kılıyor. 70’lerde ajax ve bayern, 80’de liverpool, 90’larda italya, milan ve sonra da ingiliz takımlar domine etti. şimdi ise ispanyollar önde. en iyisi de onlar”

ingilizler, chelsea’nin 2012’deki şampiyonlar ligi şampiyonluğundan sonra bir daha avrupa’da kupa kaldıramadı.

manchester united, 13 nisan’da uefa avrupa ligi çeyrek final ilk maçında anderlecht ile oynayacak.

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;