Türkiye Süper Ligi

'Fernandao kırılmasın, Van Persie bozulmasın'

Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanından 3 puanla döndü ama oyunu kimseyi tatmin etmedi. Spor yazarları maç değerlendirmelerinde yine teknik direktör Vitor Pereira'ya yüklendi.

Konular: Spor, Futbol, Fenerbahçe
Van Persie maça ilk 11'de başladı [AA]

fenerbahçe'nin efsanevi isimlerinden rıdvan dilmen sabah gazetesi'ndeki yazısında sarı lacivertlilerin çabuk oynaması için mehmet topal ve josef de souza'nın yan yana oynamaması gerektiğini ifade etti:

"f.bahçe başkanı aziz bey'in "hocam bizim takım kazanıyor ama ruh gibi, neden böyle?" diye sorması lazım. kasımpaşa maçında duran top, souza. bu maçta duran top, van persie. bu takımın çabuk oynaması için mehmet topal ile josef de souza yan yana oynamamalı. bu ikisi oynarken kaleye gidemezsin. büyük takım 1.80'lik, iki düz oyuncuyla atak yapamaz. kayseri atak hazırlığı yapıyor, mehmet topal ekranda yok! iki stoperin arasında duruyor. normalde öne gitmeli. souza jog atıyor. 3 yersin, 5 yersin bilmem ama istersen 4 forvetle, 4 çalımcıyla oyna, olmaz. iki tane yana oynayan oyuncuyla hücum yapma şansın yok. yüzyılın pasını atmıyorlar hiç. hep yanındakine garanti"

dilmen pas sorununa da şöyle dikkat çekti: "nani'yi, markovic'i neden hep övüyoruz? nasıl geçti, nasıl adam eksiltti? hiç diyor muyuz, nani'ye süper top attılar, van persie'yi nasıl kaçırdılar diye... o pası atan yok. diego geriye dönmekten, faul yapmaktan ya da yapılmaktan kafasını kaldıramadı. oyuna giren ozan, alper dahil olmak üzere hiçbiri bir katkı sağlamadı"

bilgiç: anla artık

sabah gazetesi'nden gürcan bilgiç de kayserispor maçındaki oyunu "uzun zamandır bu kadar kötü oynayan bir fenerbahçe izlemedim" diye yorumladı.

bilgiç 'anla artık' başlıklı yazısında  "böyle bir deplasmana sakatlıktan dönen iki oyuncu (josef-markovic) ve ilk on bir dışından üç oyuncu (hasan ali, ba ve van persie) ile çıktı. takımın yarısının ne oynayacağı "meçhul" yani. fernandao'yu da oynatıp, çift forvetle çıktı. bugüne kadar neden oynamadı, ne oldu da buna karar verdi, kendisi de bilemiyordur. şartların işaret ettiği takımı tahtaya yazıyor ve sonra da kurulmuş gibi müthiş futboldan bahsediyor.

orta saha özellikle iki oyuncu (topal-josef) ile maça hükmedeceğini zannedecek kadar hayaller içinde. baskılı oyunun, topa sahip olmanın birinci şartının orta sahayı ele geçirmek olduğunu hala anlayamamış. "fernandao darılmasın, van persie bozulmasın" diye on bir kuruyor. problem yok. o zaman bu ön tarafa uygun donatırsın arkayı. yok; "nani de oynasın, markovic'i de göreyim" triplerine girersen, kahveden yönetilen bir takım haline gelir fenerbahçe. çok forvet ile çok hücum edileceğini sananlarla çay içersin ancak. maç konuşması yapmak bile abes kalır" değerlendirmesinde bulundu.

demirkol: çılgın hücumcu hocaya ne oldu?

fanatik gazetesi'nden mehmet demirkol da atak bir futbol oynayamayan fenerbahçe'de sorunun teknik direktör olduğunu düşünüyor:

"pereira çılgın hücum teknik direktöründen buraya ne ara ve nasıl geldi? portekizli’nin lig analizi konusunda bir sorunu var. akhisar’a puanları iyi savunmadığı için kaybettiğini düşünüyor ve bundan korkuyor. halbuki iyi hücum edemediği için kaybetti. türkiye’de büyükler iyi savunma yapamadıklarında değil, iyi hücum edemediklerinde kaybederler. hoca, bunu anlamalı"

büyüka: kötünün de kötüsü

şansal büyüka ise milliyet gazetesi'ndeki yazısında fenerbahçe'nin gelecek hafta oynayacağı galatasaray maçına dikkat çekti ve bu kötü oyunun sürmesi halinde 'kadıköy krallığının ciddi anlamda risk altında olabileceğini yazdı:

"bu sonuçtan sonra “kazandık ya“ diyenler ancak kendilerini ve fanatikleri kandırabilirler... kaldı ki önümüzdeki hafta galatasaray maçı var. fenerbahçe’nin bu kadar yoğun kötülüğü devam ederse, on sezonu aşkın bir süredir devam eden “kadıköy krallığı” ciddi anlamda risk altında kalabilir.

bu takım, başkan’ın kendi ifadesi ile “transferde tam 70 milyon euro” harcanarak kurulan bir takım... bu kadar kötü olmaya, bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. “niye böyle” derseniz, ya yönetim önemli isimlere rağmen takım bütünlüğünü tamamlayacak yanlış transferler yaptı, ya da pereira bu takım ve bu kadro için yeterli bir hoca değil"

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;