PKK

Feyzioğlu: PKK’ya bir cümle eleştiri yok

Güneydoğu’daki çatışmalara ilişkin devleti suçlayan bazı akademisyenlerin bildirisi ile ilgili TBB Başkanı Feyzioğlu “Desteklememiz mümkün değil. Çünkü PKK'ya bir cümlelik eleştiri yok” dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise “Bugüne kadar ölen şehitler ve bebekler için dayanışma gösterdiniz mi?” diye sordu.

Konular: PKK, Türkiye
Metin Feyzioğlu Adalet Bakanı Kenan İpek'le adliyelerdeki arama tedbirlerini görüşecek. [AA]

güneydoğu’daki çatışmalara ilişkin devleti suçlayan bazı akademisyenlerin bildirisi ile ilgili tbb başkanı feyzioğlu “desteklememiz mümkün değil. çünkü pkk'ya bir cümlelik eleştiri yok” dedi. dışişleri bakanı çavuşoğlu ise “bugüne kadar ölen şehitler ve bebekler için dayanışma gösterdiniz mi?” diye sordu.

çavuşoğlu: sırf aydın görünmek için bu dayanışmayı kabul etmiyorum

dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu büyükelçiler konferansında düzenlediği basın toplantısında akademisyenleri eleştirdi, bildiriye imza veren akademisyen bir arkadaşının kendisine bir mesaj atarak "içeriğini bilmiyordum" dediğini anlattı:

"tanıdığım bir akademisyen bana bir sms attı. sırf dayanışma olsun diye arkadaş hatırına içeriğini bilmeden imza attığını söyledi. bugüne kadar ölen şehitler ve bebekler için dayanışma gösterdiniz mi? dünyanın neresinde teröre destek vermek ifade özgürlüğüdür? sırf aydın görünmek için bu tür dayanışmayı kabul etmiyorum. türkiye terörden bu kadar çekerken, terör örgütüne destek veren kişilerle faaliyeti gerçekleştiren arasında fark yoktur. çok hassas bir dönemden geçiyoruz. biz güneydoğu'da, doğu'da türkiye'de kürt vatandaşlarımız ve pkk'lı teröristler arasında ayrım yapıyorsak teröre destek verenler de bu ayrımı çok iyi yapmalı… insan haklarına riayet edilsin.  sivil insanlar etkilenmesin deseler ben de altına imzamı atarım. ama şimdi terör örgütünü doğrudan destekleyen ve şehirde çukur kazarak insanlara hayatı zindan eden, insanları haraca başlayanlara operasyon yapıldığında bunu katliam olarak değerlendirmek, bunun adının aydın olmaması gerekiyor."

feysizoğlu: desteklememiz mümkün değil”

türkiye barolar birliği başkanı (tbb) prof. dr. metin feyzioğlu, erzincan'da 8 yıl önce üniversite sınavından çıktıktan sonra geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yoğun bakımdayken öğretmenlerinin yaptığı tercihlerle kazandığı erzincan üniversitesi hukuk fakültesinden mezun olan fulya yalvaç'ın, erzincan adliyesi'nde düzenlenen yemin törenini sonrası yaptığı açıklamada, akademisyenlerin “barış bildirisi” adı altında imza topladıklarını hatırlatarak, bu kişilerin devletin en yetkili makamlarını hedef gösterdiğini söyledi.

bu konuda duruşlarının çok net olduğunu söyleyen feyzioğlu, şunları belirtti:

“aydınlar bildirisi diye tanıtılan bildiriyi imzalayanlarla ilgili, bu bildiriye katılmıyoruz, katılmamız ve desteklememiz mümkün değil. çünkü pkk'ya bir cümlelik eleştiri yok orada. pkk'ya, bölücü terör örgütüne bir cümle dahi olumsuz bir şey söyleyemedin, üzerine toz kondurmadın. sadece ve sadece devlete yönelik sarfedilen ağır ifadeleri, biz onları sarfedenleri dikkate alarak ciddi görmüyoruz ve samimi bulmuyoruz. çünkü 3 yıl boyunca asfaltın parke taşının altına mayınlar döşeyen, gencecik çocukları şehir savaşı konusunda özel eğitime tabi tutan, evleri birbirine geçirecek şekilde bir şehir savaşını sürdürmek anlamında birbirine tünellerle, duvardaki deliklerle bağlayıp tahkimat yapan, cephane depolayan, 8-10 yaşındaki evlatlarımızı hendeklerin önüne gözcü koyan, 15, 18, 20 yaşlarındaki gençlerin eline keleş kanas verip şehirlerin göbeklerindeki aştıkları hendeklerin arkasına diken ve her gün polisimizi, askerimizişehit eden, vatandaşlarımızı öldüren bir terör örgütüne bir cümle dahi bir şey söylemeyeceksiniz ve varsa yoksa 'devlet şöyle yaptı devlet böyle yaptı'. bakın biz dün ne söylüyorsak bugün de onu söylüyoruz. biz hukukçuyuz, biz avukatız. devleti temsil edenlerin, kamu görevlilerinin, güvenlik güçlerinin bu çerçevede hukuka aykırı bir davranışı varsa biz onu takip edelim. zaten biz bu takip eksikliğinden bugüne kadar hep şikayet ettik. bu konuda duruşumuz çok net."

“bize 'bölücü, faşist' diye saldırıyorlar.”

feyzioğlu, "bölücülere ya da bölücülere sempati ile bakan, romantize eden mütareke dönemi kalıntılarına, 'devleti yıkmayın' dediğimizde, bize 'bölücü, faşist' diye saldırıyorlar. 'bu devlet hukuka uygun davranmalıdır, daima hukuku üstün tutmalıdır' dediğimizde, 'siz bölücülük yapıyorsunuz' diyorlar. biz köprüyüz. biz her zaman doğruyu söylemekle yükümlü insanlarız. o yüzden bu kadar keskinleşen, kutuplaşan bir ortamda iki kutbun amigolarını biz ciddiye almayalım, bırakalım onlar birbirlerine sözlü saldırılarına devam etsinler. biz milletimizi doğru neyse o konuda aydınlatalım" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;