Küba

Fidel Castro hayatını kaybetti

Küba devriminin lideri ve eski Devlet Başkanı Fidel Castro, 90 yaşında öldü. Devlet Başkanı ve kardeşi Raul Castro, gece saat 22.29'da yaşamını yitiren Fidel Castro’nun cesedinin, vasiyeti uyarınca bugün yakılacağını açıkladı.

Konular: Küba
[Fotoğraf: Reuters]

küba devlet başkanı raul castro, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada kardeşi fidel castro'nun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

raul castro, gece saat 22.29'da yaşamını yitiren fidel castro’nun cesedinin, vasiyeti uyarınca bugün yakılacağını açıkladı. castro'nun külleri ülkenin çeşitli yerlerine dağıtılacak.

küba'da 9 gün yas ilan edilirken, hükümet castro için 4 aralık'ta cenaze töreni düzenleneceğini duyurdu.

castro, küba'da iktidarda bulunan diktatör fulgencio batista'ya karşı gerilla mücadelesini 1953'te başlatmıştı. batista'nın 1958'te ülkeden kaçmasının ardından castro, 1959'da başbakan olmuştu.

küba'yı yeniden halkına veren lider olarak tanınan castro, 1976 - 2008 yılları arasında devlet başkanı olarak küba'yı yönetmişti.

castro, 2008'de devlet başkanlığını kardeşi raul castro'ya devretmişti.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;