2014 Dünya Kupası

FIFA zan altında

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Brezilya’da polis, bir FIFA üyesinin yasadışı binlerce bilet satışına aracılık ettiğini söyledi.

Konular: Spor, Futbol
FIFA yasadışı bilet satışıyla ilgili suçlamalar hakkında henüz yorum yapmadı. [Fotoğraf: AFP]

polis komiseri fabio barucke yasadışı bilet satışının fifa’nın bilet acentası match hospitality’den bir kişi aracılığıyla yapıldığını bildirdi.

polise göre bu kişi milyonlarca dolar değerinde bileti karaborsaya yönlendirdi. 

adı açıklanmayan fifa yetkilisi, polisin tahminine göre rio de janeiro’daki lüks bir otelde kalıyor.

polis salı günü fifa’dan bir bağlantı aracılığıyla elde edilmiş olabilecek biletleri satmakla suçlanan 11 kişiyi tutukladı.

polis şefi, fifa'nın eski başkanı jules rimet’nin adını taşıyan bir soruşturmanın, fifa’ya haber verilmeden başlatıldığını açıkladı. ancak tutuklamalardan sonra fifa’dan işbirliği yapması istendi.

brezilyalı yetkililer çarşamba günü brezilya, arjantin ve ispanya futbol federasyonlarının yasadışı bilet satışına karıştığından şüphelendiklerini bildirmişti.

fifa sözcüsü delia fischer ise perşembe günü bu konuda yorum yapmadan önce brezilyalıların soruşturması hakkında daha fazla bilgi almayı beklediklerini söyledi.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;