FIFA

FIFA’ya kadın genel sekreter

Senegalli Fatma Samba Diouf Samoura, FIFA Genel Sekreterliği'ne getirilen ilk kadın üye oldu. Kosova Futbol Federasyonu, Meksika'daki kongrede 141'e karşı 23 oyla FIFA'ya tam üye seçildi.

Konular: FIFA, Futbol, Spor

meksika'nın başkenti meksiko'daki centro banamex'te düzenlenen 66. fifa kongresi'nde, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle futboldan 12 yıl men cezası alan jerome valcke'nin yerine, genel sekreterlik görevine senegalli fatma samba diouf samoura getirildi.

birleşmiş milletler'de 21 yıldır görev alan 54 yaşındaki samoura, fifa tarihinde genel sekreterliğe getirilen ilk kadın üye oldu.

öte yandan, son dönemde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarının ardından kadrosunda değişime giden ve daha şeffaf bir politika izleyen fifa'da, kadın çalışanların sayısının yüzde 42'ye yükseldiğini gösteren bir infografik de yayımlandı.

kosova, fifa'nın 210. üyesi oldu

kosova futbol federasyonu, meksika'daki kongrede 141'e karşı 23 oyla fifa'ya tam üye seçildi. kosova futbol federasyonu, 3 mayıs'ta uefa tarafından üyeliğe alınmıştı.

uefa'nın kararıyla kulüp ve milli takımlar düzeyinde uluslararası resmi karşılaşmalara çıkma hakkı elde eden kosova, fifa üyeliğini alarak 2018 dünya kupası elemeleri'ne katılma hakkına da sahip oldu.

kongrede oy çokluğuyla üyeliğe kabul edilen cebelitarık, kosova'nın ardından fifa'nın 211. üyesi oldu.

endonezya geri döndü

fifa üyeliği askıya alınan endonezya futbol federasyonuna, hükümetle arasındaki sorunu çözdüğü gerekçesiyle üyeliği geri verildi. buna rağmen 2018 dünya kupası ve 2019 asya kupası'ndan daha önce diskalifiye edilen endonezya milli takımı'nın söz konusu turnuvalardan ihraç kararı devam etti.

endonezya'nın uluslararası müsabakalardan men edilmesinin sebebi olarak, endonezya gençlik ve spor bakanlığı ile ülkenin futbol federasyonu arasındaki anlaşmazlık gösterilmişti. taraflar arasında endonezya süper ligi'ne hangi takımların çıkacağı konusunda geçen yıl tartışma yaşanmış ve bakanlık, federasyonu lağvederek ligin 2014-2015 sezonunu iptal etmişti.

benin ve kuveyt'in üyelikleri askıya alındı

kongrede, benin ve kuveyt futbol federasyonlarının fifa üyeliği askıya alındı.

karara gerekçe olarak, söz konusu ülke hükümetlerinin, futbol federasyonlarının iç işlerine karışması gösterildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;