Türkiye-Yunanistan ilişkileri

Fikri Işık: Yunanistan yanlış yolda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan'ın darbeci askerleri iade etmeme kararına ilişkin, "Yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu. Yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi" dedi.

[Fotoğraf: AA]

milli savunma bakanı fikri işık, tuzla'daki istanbul tersanesi'nde düzenlenen denizaltı kurtarma gemisi tcg alemdar'ın (a-582) deniz kuvvetleri komutanlığına teslim töreninde, yunanistan'ın gülen örgütünün darbe girişimi sonrası kaçan 8 darbeci askeri türkiye'ye iade etmeme kararını değerlendirdi. işık "yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu. yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi" dedi.

"bu karar siyasi bir karardır"

15 temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının ardından bazı darbeci askerlerin yurt dışına kaçtığını belirten işık, şunları söyledi:

"bunlardan 8 tanesi yunanistan'a kaçtı. bizim, komşu ülkemiz yunanistan'dan en tabii beklentimiz nedir? bunların bir an önce türkiye'ye iade edilmeleri, türk yargısının önüne çıkarılmaları ve eğer masumsalar yargı önünde aklanmaları, masum değillerse de gereken cezayı almaları. maalesef aylar süren yargılamanın sonunda yunanistan'daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır. açıkça söylüyorum, bu bir yargı kararı değildir, bu karar yargısal adalet dağıtan bir karar değildir. bu karar siyasi bir karardır. bir grubun darbeye katılması için, darbeci sayılması için daha ne yapması gerekiyordu? 248 insanın şehit edildiği, 2 bin 193 insanın yaralandığı hain darbe girişimine katılmış 8 kişinin iade edilmesi için daha ne gerekiyordu?"

"yunanistan yanlış yolda"

işik, yunanistan'ın daha önceki yıllarda da benzer tavırlar aldığını hatırlattı ve şunları söyledi:

"yunanistan'ın biz bugüne kadar pkk ve dhkp-c konusundaki tavrını biliyoruz. o dönem bu örgütlerle ilgili türkiye'yi hayal kırıklığına uğratan pek çok kararı aldığını biliyoruz. yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu. yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi ve bu 8 kişinin behemehal türkiye'ye iade edilmesidir. türkiye olarak bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;