Haber

Filistin, BM yolundan dönmüyor

Filistin'ın ABD'nin girişimlerine rağmen BM'ye 'tam bağımsız ülke' olarak üyelik başvurusundan vazgeçmeyeceği ifade ediliyor.

Konular: Ortadoğu, Filistin

Haberin Öne Çıkanları

Filistin vazgeçmiyor

ABD başarısız oldu

BM'ye başvurulacak

abd'nin filistin'in birleşmiş milletler'e (bm) 194. üye ülke olmak amacıyla yapacağı başvuruyu engellemeye çalıştığı, ancak bu girişiminin başarıya ulaşmadığı ifade ediliyor.

abd’nin filistin’i kararından vazgeçirmek için girişimde bulunduğu iddiasını new york times gazetesi ortaya atmıştı.

ismi gizli tutulmak koşuluyla gazeteye konuşan, amerikalı üst düzey yetkililer ile yabancı üst düzey diplomatlar, filistinlilerin devlet olarak tanınması planları nedeniyle ortaya çıkacak uyuşmazlıktan kaçınmak isteyen washington yönetiminin, israil ile görüşmeleri başlatmak için yeni bir plan sunduğunu iletmişti.

 

gazete, abd yönetiminin, bm genel kurulu'nun yıllık liderler toplantısında filistin'in bağımsız bir devlet olarak tanınması yönünde teklif verecek olan filistin devlet başkanı mahmud abbas'a böyle bir girişimi veto edeceğini bildirdiğini, ancak filistin'in statüsünün ''oy hakkı bulunmayan gözlemci'' statüsüne yükseltilmesi için bm genel kurulu'nda yapılacak bir oylamayı engellemeye yetecek desteğe sahip bulunmadığını yazdı.

gazete, filistin'in oy hakkı bulunmayan ''siyasi bir varlık'' olarak israil aleyhine uluslararası ceza mahkemesi'ne götürülecek davaların peşine düşebileceğine dikkati çekmişti.

"artık tren kaçtı"

 

al jazeera’ya konuşan üst düzey el fetih yetkilisi muhamed ştayyeh ise, yaptığı açıklamada, abd’nin girişimleri için ‘artık tren kaçtı’ ifadelerini kullanırken, tüm dökümanların hazır olduğunu ve filistin’in tanınması için new york’a gitmeyi beklediklerini vurguladı.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;