Filistin

Filistin hiç böyle anlatılmadı

Filistin ile ilgili 84 saatlik video içeriği size sorunun nereden nereye geldiğini, dünden bugüne neler yaşandığını gösterecek, Filistinlilerin çektiği acılara birinci elden tanıklık edeceksiniz. Türkiye'de ilk kez bu kadar detaylı bir içeriğe ulaşmakla kalmayacak, online olarak videolar oluşturup, siz de kendi hikayenizi paylaşabileceksiniz.

İsrail'in Gazze'ye Temmuz ayında başlattığı saldırılarda 2 bin 150'den fazla kişi öldü, kalanlar için ise hayat artık çok daha zor. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

onlarca belgesel ile filistin sorununun her detayına hâkim olabilirsiniz. filistin remiks projesi 84 saatlik video içeriği ile sorunu tüm dünyaya görüntüleri, tanıkları, belgeleriyle anlatmak için hazırlandı. içerikler, türkçe'nin yanı sıra ingilizce, arapça ve boşnakça olarak 4 farklı dilde okuyucuya sunuluyor.

filistin remiks insan hikayelerinin yanı sıra tarihi belgeler ve görüntülerle akademik düzeyde bir bilgi hazinesi. bu özelliği ile öğretim üyeleri, araştırmacılar, gazeteciler ve öğrenciler için çok önemli bir kaynak. üstelik videolar içinde metin araması yapılabiliyor olması, ilgilendiğiniz konuya zahmetsizce ulaşmanızı sağlayacak.

kendi videonuzu hazırlayıp, paylaşabilirsiniz

bu projede videoları izlemek, metinlerini okumakla yetinmek zorunda değilsiniz. siz de belgeseller içinden seçtiğiniz bölümlerden kolayca yeni videolar oluşturabilir, istediğiniz metinleri birleştirip online montaj yapabilir ve bu videoları dünya ile paylaşabilirsiniz. bu yöntem sizi izleyici olmaktan çıkartarak bir film yapımcısına dönüştürecek, filistin ile ilgili bir hikaye oluşturma imkânı verecek. böylece siz de sorunun dünyaya duyurulmasına bir katkıda bulunabileceksiniz.

işgal edilmiş topraklarda yaşanan acılar, bölünmüş topraklarla birlikte dağılan aileler, sürgün edilenler, israil'in inşa ettiği utanç duvarı, "büyük felaket" olarak bilinen nekbe, tarihe damgasını vuran insanlar, hapishanelerdeki işkenceler, açık hapishaneye dönüşen gazze, intifada günleri, parmaklıklar ardındaki aşklar, kendi evini yıkmak zorunda bırakılan insanlar... hepsi 84 saatlik bu belgeseller serisinin konuları arasında. 

filistin'e duyarsız kalmayın; ayağıdaki linke tıklayın, hemen şimdi izlemeye, öğrenmeye, tanıklık etmeye ve kendi videonuzu oluşturmaya başlayın.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;